Somewear – hotspot stvoren za sve uslove.

Share
Prenosni hotspot Somewhear savršen je za sve ljubitelje prirode koji ponekad moraju poslati poruku u civilizaciju, a boje se da će ostati bez signala.

Somewear je novi neobični gadget koji ovom prilikom traži finansiranje putem Kickstartera, a obećava mnogo sportistima, avanturistima i izgubljenim vikend-rekreativcima. Njegovo puno ime je Somewear Global Hotspot, a zadatak mu je pružati internet usluge na područjima gde su one slabe ili nedostupne. To postiže spajanjem na satelitski internet, odnosno satelitsku mrežu Iridium.

O čemu se radi?
Somewear je relativno malen uredjaj teži svega 85 grama, što je veliki pomak u uporedno sa nezgrapnijim i skupljim satelitskim telefonima. Uređaj je kompatibilan s Androidom i iOS-om te se na njih spaja putem bluetootha. Nakon što to učini, on pruža usluge GPS-a, kao i komuniciranje putem globalne mreže. Drugim rečima, vlasnici spomenutih mobilnih uređaja će uz pomoć Someweara moći slati emailove i SMS-ove. Sve ovo korisnik može dobiti uz pretplatu od 15 dolara mesečno.

Izdržljivost
Pored najvažnije opcije, odnosno mogućnosti praćenja korisnika putem globalnog hotspota, Somewear može slati i SOS poruke u slučaju da nosioc to zatraži. Što se dodatnih beneficija tiče, ovaj mali gadget putem Hotspot satelita dobija prognozu vremena, deli lokaciju kao i da skida lokalne mape. Drugim rečima, pomoću njega je moguće imati funkcionalni smartfon čak i u najvećoj divljini gde mobilni signal nije dostupan.

Dostupnost
Somewear je trenutno sakupio nešto više od pola ciljanog iznosa od 50.000 dolara. Ako kampanja uspe, mobilni hotspt će krenuti u prodaju tokom jula po ceni od 450 dolara. Rani investitori svoj uređaj mogu dobiti po ceni od 299 dolara u sklopu promotivne akcije, ali kao i kod svakog javnog finansiranja – postoje rizici. Svi koji odluče uložiti novac u projekt, uslugu neće morati plaćati tokom prva tri meseca korišćenja.

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *