Hardware uskoro po pristupačnim cenama!

Zbog neverovatnog skoka kriptovaluta došlo je do velike potražnje za grafičkim kartama tako i za ostalim komponentama, što je rezultovalo porast cene. Primer porasta cene na grafičku kartu Asus Dual GTX 1060 6GB koja je prošle godine pre skora kripto valuta koštala 40.000 hiljada dinara, dok po zadnjim cenama ide čak do 54.000 hiljade dinara što je prosto neverovatno.

 

Takođe ni AMD nije ostao na svojojim starim cenama. Neke karte su dostizale povecanje cak do 100% svoje vrednosti koja je bila na samom izlasku grafičkih karti.
Kao što smo naveli uskoro bi trebale da se pojave nove a i polovne karte na sajtovima zbog neverovatnog pada kripto valuta. Ovim vestima se najviše raduju gejmeri, jer će napokon imati “jeftin” hardwer da uzmu.

Poznato nam je da se u svetu kripto valuta češće uzimaju AMD karte koje su profitabilnije ali kod kojih ima malo više posla i ne preporučuje se početnicima da eksperimentisu i da se uče na skupom hardweru. Sa druge strane kao što smo videli nije bilo ni Nvidia kartica na prodaju u prodavnicama.

Šta mislite, da li će doći do pojeftinjenja kompjuterske opreme ili će se ovo ludilo nastaviti?

Ostavite nam Vaš komentar.

- Advertisement -

pročitaj i

Komentari

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisment

povezani članci