Promocija publikacije “Greška 404: Digitalna prava u Srbiji 2014-2019” biće održana u petak 29. novembra od 19.30 časova u kreativnom centru PROSTOR, Beogradska 11, Petrovaradin.

Tim SHARE Fondacije je pre pet godina počeo da dokumentuje povrede digitalnih prava i sloboda u Srbiji i do sada klasifikovao i opisao više od 500 slučajeva.

Osim ličnog svedočenja ljudi koji su bili na meti napada, knjiga sadrži analizu nekih od najznačajnijih slučajeva, kao i trendova u domaćim i međunarodnim okvirima bezbednosti na internetu. Kroz publikaciju i zapažanja do kojih su došli vodiće vas Filip Milošević ispred Share fondacije.

Knjiga tematski pokriva pojedine oblasti monitoringa digitalnih prava, odnosno tehničke napade, povrede privatnosti, pretnje i pritiske, onlajn manipulacije, kao i druge vrste rizika. Kroz hronološki pregled, analizu najzanimljivih slučajeva i nadolazećih trendova, donosimo sveobuhvatan pogled na preovlađujuće stanje prava i sloboda na internetu u Srbiji i ono što nas može očekivati u budućnosti.

Od ove godine proces monitoringa je u saradnji sa istraživačkom mrežom BIRN proširen na zemlje regiona – Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Mađarsku, Rumuniju i Severnu Makedoniju.

Digitalna verzija knjige će biti slobodno dostupna, dok će svi koji doniraju 1000 ili više dinara dobiti štampani primerak publikacije.

Monitoring baza SHARE Fondacije, u kojoj su dokumentovani i opisani slučajevi povreda digitalnih prava u Srbiji, dostupna je na adresi monitoring.labs.rs.

Program je besplatan i realizovan je u okviru projekta “Pokreni promenu, budi promena” u saradnji sa OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име