24.2 C
Novi Sad

Google uskoro predstavlja nove telefone

Cene top-modela pametnih telefona kreću se oko 1000 dolara, a Google sada priprema telefon s dobrim hardverom i (nadamo se) odličnom kamerom po ceni od prihvatljivih 400 dolara.

Kada je Google tek počeo s razvojem mobilnog hardvera, njihovi telefoni bili su poznati po odličnom odmeru cene i kvalitete tako da su bili jeftiniji od konkurentskih telefona. Ali s vremenom se situacija promenila i cena njihovih uređaja svake je godine bila sve veća, pa je prilikom predstavljanja poslednje generacije Pixela ona iznosila 800 dolara za model Pixel 3 sa 64 GB memorije, odnosno 900 dolara za Pixel 3 XL.

Prema nedavnom priznanju šefa Googlea Sundara Pitchaija, u Googleu nisu zadovoljni s prodajom telefona, a jedan od razloga za manjom potražnjom svakako jeste cena – što se ne odnosi samo na Google već i na ostale mobilne kompanije.

Pitchai i ekipa ne žele čekati kraj godine, kada očekujemo predstavljanje četvrte generacije Pixela, već žele što pre preduzeti određene mere s kojima bi privukli što više korisnika i povećali prodaju telefona. Službene informacije o tome što Google priprema sazna ćemo 7. maja, kada počinje Googleova tradicionalna I/O konferencija, ali zahvaljujući brojnim glasinama već sada znamo gotovo sve o nadolazećim uređajima i, ako su te informacije istinite, Pixel 3a i Pixel 3a XL mogli bi biti među best buy telefonima na mobilnom tržištu.

Klasičan model ima će ekran dijagonale 5,6 inča, dok će XL model imati 6-inčni ekran, a telefone bi trebao pokretati Snapdragon 670 ili 710 čipset, uz 4 GB RAM-a, što je hardver koji bi trebao ispuniti sve zahteve prosečnih korisnika. Sa zadnje strane telefoni bi trebali imati jednu kameru rezolucije 12 MP istu ili sličnu kao na Pixelu 3 koja, zahvaljujući softveru, snima fantastične fotografije, pogotovo u uslovima sa slabijim osvetljenjem, a svi vlasnici ovih telefona ima će neograničen prostor za čuvanje fotografija na Googleovim serverima.

Od ostalih opcija treba spomenuti i mogućnost brzog punjenja (ne spominje se i bežično punjenje, ali to ćemo saznati sledeće nedelje), kapacitet baterije od 3000 mAh, odnosno 3700 za veći model, senzor za otiske prstiju smešten sa zadnje strane, Android 9 Pie itd.

Mnogima najvažnije informacije vezane za nove Googleove telefone odnose se prvenstveno na cene te tehnološki mediji veruju da će cena modela Pixel 3a iznositi oko 400 dolara, dok će model s većim ekranom biti 80-ak dolara skuplji. Ako se hardver pokaže vrlo dobrim, a kamera (odnosno softver) bude na razini sličnoj kao i na Pixelu 3, ovo bi zaista mogao biti jedan od best buy pametnih telefona koji bi mogao privući veliki broj korisnika.

Izvor: Droid-life

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: