Google uklonio još dve popularne aplikacije

1
43
Nakon interne istrage u Google-u su iz prodavnice Play uklonili aplikacije CM File Manager i Kika Keyboard, koje su zajedno do sada preuzete 150 miliona puta


U Googleu su internom istragom utvrdili kako aplikacije CM File Manager i Kika Keyboard sadrže računarski kod koji može biti upotrebljen za prevare oglašivača na različite načine.

Prema podacima kompanije za analizu aplikacija AppBrain, CM File Manager preuzet je više od 50 miliona, dok je Kika Keyboard preuzeta više od sto miliona puta.

Iz Cheetah Mobile prošle nedelje su poslali saopštenje u kojem su odgovornost pokušali prebaciti na softver drugih dobavljača, nad kojim navodno nemaju kontrolu.

Takođe su naveli kako su spremni podići tužbu protiv agencije Kochava, u kojoj su otkrili kako se njihove aplikacije koristi za prevaru oglašivača, ocenivši kako se Kochavinim metodama ‘teško može verovati’.

I u kompaniji Kika Tech su odbacili optužbe te su tvrdili kako nisu našli dokaze u prilog tvrdnjama kako je u njihovim aplikacijama bilo računarski koda koji bi poslužio za prevare.

Obe kompanije mogu uputiti žalbu Google-u i tražiti vraćanje aplikacija u prodavnicu Play, piše Next Web.

1 COMMENT

  1. Aplikacije danas u izvornom kodu mogu sadržati tzv. kripto kopačice koje u pozadini mogu koristiti resurse telefona kako bi svojim vlasnicima iskopale nešto bitkoina…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here