Google uklonio još dve popularne aplikacije

Nakon interne istrage u Google-u su iz prodavnice Play uklonili aplikacije CM File Manager i Kika Keyboard, koje su zajedno do sada preuzete 150 miliona puta


U Googleu su internom istragom utvrdili kako aplikacije CM File Manager i Kika Keyboard sadrže računarski kod koji može biti upotrebljen za prevare oglašivača na različite načine.

Prema podacima kompanije za analizu aplikacija AppBrain, CM File Manager preuzet je više od 50 miliona, dok je Kika Keyboard preuzeta više od sto miliona puta.

Iz Cheetah Mobile prošle nedelje su poslali saopštenje u kojem su odgovornost pokušali prebaciti na softver drugih dobavljača, nad kojim navodno nemaju kontrolu.

Takođe su naveli kako su spremni podići tužbu protiv agencije Kochava, u kojoj su otkrili kako se njihove aplikacije koristi za prevaru oglašivača, ocenivši kako se Kochavinim metodama ‘teško može verovati’.

I u kompaniji Kika Tech su odbacili optužbe te su tvrdili kako nisu našli dokaze u prilog tvrdnjama kako je u njihovim aplikacijama bilo računarski koda koji bi poslužio za prevare.

Obe kompanije mogu uputiti žalbu Google-u i tražiti vraćanje aplikacija u prodavnicu Play, piše Next Web.

Previous Article
Next Article

One Reply to “Google uklonio još dve popularne aplikacije”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Pratite nas na Facebook-u

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI