Google testira novu opciju za YouTube

2
12

Google priprema novu opciju za verziju YouTube na računarima koja će sigurno razveseliti sve korisnike najpopularnijeg video servisa na svetu. Reč je opciji slika u slici, odnosno nakon što se pokrene video zapis i klikne na neki drugi sadržaj na ovoj stranici poput početne stranice, nekog kanala ili pretraživanja, prvotni video neće, kao sada, nestati, već će on nastaviti s reprodukcijom, ali u manjem prozoru smeštenom s desne donje strane ekrana.

Sličnu opciju ima i Facebook – kada pokrenete neki video možete nastaviti surfati ovom društvenom mrežom, a video zapis prebacit će se u gornji levi ugao tako da u isto vreme možete gledati video i čitati objave stranica, grupa i prijatelja.

Trenutno ako na računarima želimo imati otvoren video s YouTubea i pretraživati ovaj video servis u isto vreme moramo otvoriti poseban prozor, dok je opcija reprodukcije videa i mogućnosti pretraživanja dostupna na mobilnim aplikacijama YouTube-a.

Dodatni ekran s videom imat će standardne kontrole poput Playa, pauze, ponavljanja reprodukcije videa ili prebacivanja na sledeći video, a dok ova opcija postane službeno dostupna Google bi mogao testirati još neke dodatne opcije. Zanimljivo, trenutno nije dostupna mogućnost isključivanja ovakvog načina prikaza videa tako da će korisnici, barem za vreme testne faze, ovaj prozor gasiti samo klikom na X u gornjem desnom delu prozora.

Ovu informaciju objavili su na stranici 9to5 Google i napominju kako Google opciju slike u slici trenutno testira na malom broju korisnika, a nije poznato kada će predstaviti konačnu verziju.

Ali, kako upozoravaju na ovoj stranici, postoji mogućnost kako će Google ovu opciju predstaviti samo za korisnike njihovog pretplatničkog servisa YouTube Red, a ne i za veliku većinu ostalih korisnika koji sadržaj gledaju besplatno.

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here