Google Search ponovo dostupan u Firefox-u

0
97
firefox

Firefox Quantum je doneo glavno ažuriranje Mozilinog pretraživača tako da se sada mogu videti drastične promene. Jedna od mnogih promena je i ta da je  Google ponovo podrazumevani web-pretraživač u okviru ovog browser-a.

firefox

Naime, poznato je da Google plaća dosta novca da bude podrazumevani provajder pretraživanja na uređajima kao što je iPhone. U proteklih nekoliko godina Yahoo je bio podrazumevani pretraživač za Firefox ali je tome došlo kraj.

Još  2014. godini, Mozilla je postigla dogovor sa Yahoo-om, čineći Google jednostavno nedostupnim kao način pretrage.

Interesantno je, kako TechCrunch ističe, da je taj dogovor trebao je da traje pet godina, ali je Mozilla odlučila da raskine ugovor zbog svojih korisnika. Denelle Dixon, se oglasio povodom toga i izjavio sledeće:

Iskoristili smo ugovorno pravo da prekinemo naš sporazum sa Yahoo komapnijom na osnovu brojnih faktora uključujući i naš trud da obezbedimo kvalitetnu pretragu veba i šire iskustvo sadržaja za naše korisnike.

Kao deo našeg fokusa na korisničko iskustvo i performanse u Firefoxu Quantum, Google će takođe postati naš novi podrazumevani provajder pretraživanja u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Hong Kongu i Tajvanu.

Sa preko 60 ponuđača pretraživača unapred instaliranih kao podrazumevanih ili sekundarnih opcija na više od 90 jezika, Firefox ima više izbora u pretraživačima pretrage od bilo kog drugog pretraživača.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here