Google nudi još jednu aplikaciju koja pokušava čitati misli

Share
Dok brbljate o restoranima, filmovima ili vremenskim prilikama, Assistant će vam nuditi linkove za više informacija

Tokom nadolazećih meseci Googleov digitalni lični pomoćnik Assistant bi će integrisan s najnovijom aplikacijom za razmenu poruka te kompanije,  Android Messages.

Dok brbljate o restoranima, filmovima ili vremenskim prilikama, Assistant će vam nuditi linkove za više informacija – recimo, recenziju restorana.

Tu opciju u Googleu nazivaju suggestion chips. Bi će dostupna korisnicima širom sveta, ali za početak samo na engleskom jeziku. Pokreće je veštačka inteligencija na vašem uređaju.

U Googleu tvrde kako pritom Assistant ne preuzima sadržaj vašeg razgovora, već samo informacije koje nudi suggestion chip, i to kad kliknete na njega. Koristi se tehnologija slična onoj koju u Googleu rade za opciju Smart Reply u servisu za web poštu Gmail, a koja nudi predloge kako završiti rečenicu ne biste li što brže završili pisanje e-maila.

Android Messages bi tokom marta trebao zameniti aplikaciju Allo koja će biti ugašena, piše Business Insider.

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *