Google je u poslednjih nekoliko nedelja objavio nekoliko novih korisnih funkcija za Google Maps, uključujući i podršku za AR navigaciju o kojoj smo već pisali, te druge funkcije za bolje snalaženje u prostoru.

Kako prenosi PCPress, kompanija planira da i ubuduće nastavi sa novim funkcijama i u tom kontekstu za pametne telefone stižu opcije koje su do sada bile dostupne samo na desktop računarima. Jedna od njih je i Street View, koja korisnicima omogućava da vizualizuju predele u koje putuju prvi put.

Prelaženje sa Street View na regularnu mapu je prilično brzo, što ne mobilnim uređajima ranije nije bilo moguće. Istina je da postoji odvojena Street View aplikacija, ali je svakako zgodnije da se sve funkcije nalaze u okviru jedne aplikacije.

Kada je proširena stvarnost u pitanju korisnici preko kamere mogu da vide navigaciju u realnom vremenu. Kada telefon usmere u određenom pravcu i unesu željenu lokaciju, na ekranu vide strelice koje im pokazuju kuda bi trebalo da se kreću. Opciji mogu da pristupe Android telefoni sa ARCore podrškom i iPhone uređaji koji imaju ARKit, i tako dobiju mogućnost da u proširenoj realnosti dobijaju uputstva o kretanju.

Street View opcija je trenutno dostupna samo za Android, a očekuje se da stigne i do iPhone uređaja, te do korisnika donese desktop iskustvo koje omogućava detaljnije istraživanje prostora za koji je korisnik zainteresovan.

Izvor Oradio

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime