Google kalendar od sada odbijati pozive ako niste slobodni

Slično poput opcije Vacation Responder u Gmailu, Out of Office omogućava automatsko odbijanje predloženog termina za sastanak ukoliko u to vreme niste na raspolaganju.

U Google kalendar dodana je nova opcija Out of Office. Slično poput opcije Vacation Responder u Gmailu, koja automatski šalje odgovore dok vi niste za računarom, Out of Office omogućava automatsko odbijanje predloženog termina za sastanak ukoliko u to vreme niste na raspolaganju.

Do sada je pomoću te opcije bilo moguće poslati odgovor na pristižuće e-poruke i pozive automatski samo ako je bila uključena i opcija koja automatski šalje odgovore dok ste na godišnjem odmoru. Novo izdanje moguće je koristiti i za svakodnevne obaveze, primera radi dok ste na sastanku.

Evo kako ćete namestiti opciju Out of office u Google kalendaru

Za jednokratne unose kliknite na dan u koji želite uneti događanje ili podsetnik zatim odaberite način rada Out of office pa popunite nužne informacije.

Google kalendar će temeljem naziva događanja ili podsetnika nastojati pogoditi o čemu se radi i automatski promeniti tip događanja. To će, naravno, biti moguće ručno promeniti ukaže li se za tim potreba. Google kalendar će odbiti sve zahteve za sastancima za sate i dane koje ste odabrali, tako što će e-mailom koji uključuje poruku koju ste sami napisali.

Moguće je i postaviti određene sate tokom radnog dana (ili više njih) tokom kojih nećete biti dostupni. Neće biti prikazani na isti način kao i dugotrajnije odsustvo iz kancelarije.

Kako bi to promenili u Kalendaru kliknite na sličicu zupčanika u gornjem desnom uglu pa nađite Settings. U kategoriji General vide ćete Working hours. Kliknite na to, označite kućicu uz Enable working hours i unesite željene termine, piše Business Insider.

0
- Advertisement -
Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

PROČITAJ I

Fortnite izbačen iz Apple App Storea i Google Play Storea

Nakon što je Apple Epicovu igru nakon najnovije nadogradnje izbacio iz Apple Storea, Google je napravio istu stvar.

WiFi Mesh uređaj – za jak WiFi signal u svakom uglu velikog doma

Ukoliko imate veliku kuću ili stan, obezbedite podjednako dobar WiFi signal u svakom uglu vašeg doma, uz WiFi Mesh uređaj.

Regionalno istraživanje: Više od polovine potrošača u Srbiji smatra da je biometrijsko plaćanje brže i jednostavnije od upotrebe lozinki

Gotovo 50 odsto potrošača u Srbiji smatra biometrijsku identifikaciju bržim i jednostavnijim rešenjem od upotrebe lozinki prilikom potvrđivanja mobilnih plaćanja, pokazuje regionalno istraživanje kompanije...

Letnji intenzivni kursevi u školi digitalnih tehnologija za decu KIBERone.

Školska godina samo što nije počela a vi niste otputovali nigde? Deca se dosađuju i željna su druženja i novih znanja. Ovog avgusta, iskoristite vreme...

Nakon 35 godina Toshiba potpuno prekida proizvodnju laptopa

Japanski proizvođač je nakon odluke o prestanku proizvodnje ostatak deonica svog sektora za PC računara prodao Sharpu Toshiba je tiho zatvorila svoju podružnicu za prenosnike,...