Google kalendar od sada odbijati pozive ako niste slobodni

Share
Slično poput opcije Vacation Responder u Gmailu, Out of Office omogućava automatsko odbijanje predloženog termina za sastanak ukoliko u to vreme niste na raspolaganju.

U Google kalendar dodana je nova opcija Out of Office. Slično poput opcije Vacation Responder u Gmailu, koja automatski šalje odgovore dok vi niste za računarom, Out of Office omogućava automatsko odbijanje predloženog termina za sastanak ukoliko u to vreme niste na raspolaganju.

Do sada je pomoću te opcije bilo moguće poslati odgovor na pristižuće e-poruke i pozive automatski samo ako je bila uključena i opcija koja automatski šalje odgovore dok ste na godišnjem odmoru. Novo izdanje moguće je koristiti i za svakodnevne obaveze, primera radi dok ste na sastanku.

Evo kako ćete namestiti opciju Out of office u Google kalendaru

Za jednokratne unose kliknite na dan u koji želite uneti događanje ili podsetnik zatim odaberite način rada Out of office pa popunite nužne informacije.

Google kalendar će temeljem naziva događanja ili podsetnika nastojati pogoditi o čemu se radi i automatski promeniti tip događanja. To će, naravno, biti moguće ručno promeniti ukaže li se za tim potreba. Google kalendar će odbiti sve zahteve za sastancima za sate i dane koje ste odabrali, tako što će e-mailom koji uključuje poruku koju ste sami napisali.

Moguće je i postaviti određene sate tokom radnog dana (ili više njih) tokom kojih nećete biti dostupni. Neće biti prikazani na isti način kao i dugotrajnije odsustvo iz kancelarije.

Kako bi to promenili u Kalendaru kliknite na sličicu zupčanika u gornjem desnom uglu pa nađite Settings. U kategoriji General vide ćete Working hours. Kliknite na to, označite kućicu uz Enable working hours i unesite željene termine, piše Business Insider.

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *