24.2 C
Novi Sad

Google iz Play prodavnice izbacio aplikaciju koja beleži milione preuzimanja

Kompanija čiji je suvlasnik kineska korporacija Baidu uhvaćena je, između ostalog, kako lažira klikove na oglasima u svrhu povećanja prihoda

DO Global, kineska komanija koja se bavi izradom aplikacija za pametne telefone, izbačena je iz Googleove Play prodavnice nakon što je otkriveno kako su se bavili oglasnim prevarama i zloupotrebili dozvole koje su im korisnici davali.

Kompanija čiji je suvlasnik kineska korporacija Baidu uhvaćena je, između ostalog, kako lažira klikove na oglasima u svrhu povećanja prihoda. U Googleu su zbog toga počeli uklanjati njihove aplikacije iz Play prodavnice. Nije službeno potvrđeno jesu li im dodelili i službenu zabranu korišćenja te prodavnice, ali 46 od oko stotinu aplikacija koje su imali na Playu više nisu dostupne.

Stručnjaci za računarsku sigurnost su u barem šest aplikacija pronašli računarski kod čija je svrha stvaranje lažnih klikova, a koji bi bio aktivan u pozadini i dok je aplikacija isključena.

U januaru prošle godine u Googleu su uklonili 60 igara iz Playa nakon što je otkriveno kako sadrže zlonamerni softver čija je svrha prikazivanje oglasa za pornografiju. Brojne igre među tih 60 bile su namenjene deci, piše Verge.

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: