Tehnološki div ima nove planove i oni, prema svemu sudeći, ne uključuju email aplikaciju Inbox koja bi iz službe trebala izaći već u martu 2019.

Jednog dana davne 2014. Google je nekolicinu korisnika pozvao da isprobaju revolucionarnu aplikaciju za elektronksu poštu. Četiri godine kasnije, kompanija je najavila njen odlazak zakazan za mart 2019. Sve resurse koji bi bili investirani u Inbox prebaci će u poboljšavanje Gmaila.

Produkt menadžer Matthew Izatt u blogu je naglasio da je Inbox bio ‘jako dobar za eksperimentisanje novim idejama poput ‘uspavljivanja’ emailova, kao i najnovija veštačk inteligencija koja pomaže pri automatskim odgovorima i podsetnicima visokog prioriteta’. Kako stvari stoje, sve najbolje opcije iz Inboxa danas veselo funkcionišu unutar Gmaila.

Izatt takođe tvrdi da kompanija radi na fokusiranju na aktualnije projekte, što znači da svi dostupni učesnici koji su razvijali Inbox trenutno rade na novom Gmailu. Ovome svedoči i veliki redizajn Gmaila koji je stigao u aprilu take je sa sobom doneo niz opcija koje su prvotno bile uvedene u Inboxu. Inbox je Google, ukratko, ‘naučio kako email učiniti boljim’

Sve je super, ali mora ćete preći na Gmail

Google je, kako bi svim korisnicima Inboxa olakšao prelaz na Gmail priredio digitalni vodič. On je, kao što ste i pretpostavili, sam po sebi hrpa upustava za korišćenje interfejsa. Dobar deo priče je da vas, ako ste malo zarđali sa znanjem o popularnom web mailu, može podsetiti kako koristiti njegove super korisne opcije.

Kako bi rekao Google: ‘Svi vaši razgovori čekaju vas u Gmailu’

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime