Blog Google Istaknuto

Google Chrome dobija novu opciju

 

Poznati web pretraživač Google Chrome od sada omogućava čuvanje sadržaja u folderu (copy) na jednom računaru i učitavanje iz foldera (paste) na drugom.

Imate sadržaj prikazan na Chromeu i silno ga želite kopirati na drugi računar? Nova opcija će vam to omogućiti. Prema rečima XDA Developersa, Chrom Canary, rana verzija pretraživača napravljena za developere sada ima deljenu među memoriju, što otprilike znači da možete sačuvati u folderu i snimati iz foldera na više različitih platformi.

Opcija copy/paste radi i među smartfonima i PR računarima, a sve što je potrebno za njenu aktivaciju je prijava na isti Google profil. Nakon što se korisnik prijavio, sve što treba napraviti je otvoriti Chrome na računaru i u navigaciju upisati chrome://flags/ te na stranici potražiti ‘clipboard’ stavku gde će se kvačicama potvrditi sledeće stavke:

  • Enable receiver device to handle shared clipboard feature (omogućite uređaju primaoca da raspolaže opcijom foldera)
  • Enable shared clipboard feature signals to be handled (omogućite deljenom folderu da raspolaže signalima)
  • Sync Clipboard Service (uskladite uslugu deljenja foldera)

Prve dve stavke u Canaryju su još od avgusta, mada ni jedna od njih do danas nije imala nikakvu funkciju. Nakon što ih aktivirate, treba ponovno pokrenuti pretraživač.

Jednostavno i korisno

Deljeni folderradi na sličan način kao i deljenje kartica koje je u Chrome 77 došlo prošle nedelje. Sve što treba napraviti je izabrati deo teksta na PC računaru, kliknuti desnim klikom i birati stavku ‘pošalji’ odnosno ‘Send text to (ime vašeg uređaja)’. Dobi ćete poruku na telefonu da ste primili tekst i…to je to.

Za sada preko opcije možete slati samo tekst, verujemo da ćemo kasnije moći slati i druge sadržaje poput slika i videa, prenosi TechRadar.

Related posts

Color Swing – Lampa koja svetlo prilagođava ambijentu u kom se nalazi

Radovan Laćarak

Predstavljen Samsung Galaxy S20

Radovan Laćarak

Facebook kriptovaluta izgubila podršku PayPal-a

Radovan Laćarak

Leave a Comment