Google će primoravati korisnike na ažuriranje aplikacija

Iz Googlea poručuju kako su developeri i autori aplikacija sami tražili takvu mogućnosti, prvenstveno kako bi se osigurali da korisnici zaista koriste najnovije verzije aplikacija.

Developeri će uskoro moći prisiliti korisnike Android aplikacija na ažuriranje. Čak i ako korisnik baš i nije raspoložen za to.

Na Android Dev Summitu Google je najavio celi niz novih alata i mogućnosti za developere. Ali, najviše je zanimanja izazvala najava In-app Updates API.

Radi se o mogućnosti da developeri prisile korisnike aplikacija na ažuriranje i to na jedan od dva načina.

Prvi će blokirati korišćenje aplikacije i prikazati obaveštenje o ažuriranju preko celog ekrana, dok će se aplikacija u pozadini ažurirati. Ovakav sistem zamišljen je kako bi se sprečilo korisnike da koriste aplikacije koje imaju veliku količinu grešaka ili sigurnosni propust.

Drugi način je ipak nešto fleksibilniji i dopušta korisniku da nastavi koristiti aplikaciju tokom preuzimanja ažuriranja.

Iz Googlea poručuju kako su developeri i autori aplikacija sami tražili takvu mogućnosti, prvenstveno kako bi se osigurali da korisnici zaista koriste najnovije verzije aplikacija.

Što će to tačno, u praksi, značiti za korisnike, još nije zaista jasno. Pogotovo ako se korisnik nađe u situaciji da ima premalo prostora na svom pametnom telefonu. Hoće li sistem zbog prisilnog ažuriranja krenuti u brisanje fotografija, videa ili dokumenata?

Izvor: Zimo

Dopao Vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima:

Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

ODGOVORI

Molim napišite svoj komentar!
Molim napišite svoje ime ovde

Poslednje dodano

Mreža Tinder uvodi panik dugme

Aplikacija za upoznavanje potencijalnog partnera Tinder uvela je panik dugme i druge sigurnosne postavke kako bi povećala sigurnost svojih...

NASA-in robot izgubio se na Marsu

Tehnologija je omogućila razvoj navigacije koja nam u svakom trenutku govori gde se nalazimo na Zemlji. Isti princip koriste...

Huawei: Napravićemo jeftinija autonomna vozila!

'Naš primarni cilj jeste razvoj tehnologije koja nam omogućava vožnju bez vozača. Tesla trenutno stvara vrednost za sve. Ako...

CISCO: Zapadni Balkan najgori u Evropi po digitalnoj spremnosti

Države Zapadnog Balkana najgore su u Evropi kada je u pitanju nivo digitalne spremnosti, a u svetu se nalaze...

Huawei obećao 5G telefone ispod 150 dolara

Kineski gigant Huawei najavio je 5G telefone sa cenom ispod 150 dolara do kraja 2020. godine. Iz kompanije kao da...

Podrška mladima u izboru budućeg zanimanja

Petnaestoro maturanata gimnazija i srednjih stručnih škola posetilo je kompaniju Better Collective Niš u okviru programa „Pick and Choose”....
Novi Sad
broken clouds
3.3 ° C
4 °
2.8 °
78 %
1.5kmh
68 %
ned
10 °
pon
7 °
uto
11 °
sri
10 °
čet
5 °

Možda da pročitaš iSaznaj
Dostupno baš za tebe