Gmail Smart Compose koristi AI za brže kucanje emailova

Share

Google izgleda smatra da bi email mogao postati velika stvar ukoliko ne bi uključivao dosadni deo kucanja poruka od strane korisnika. Kako bi ispravio problem sa tim da korisnici zapravo moraju da kucaju poruke, Google je predstavio novu funkciju za Gmail, pod nazivom Smart Compose.

Smart Compose koristi AI (veštačku inteligenciju) koji pomaže korisniku da brže kuca email poruke. Servis će sugerisati kompletne rečenice, a čitav email se može kreirati samo uz konstantno pritiskanje Tab tastera.

Funkcija radi u pozadini, a potrebno je da korisnik samo započne sa pisanjem emaila, kako bi to i uobičajeno činio. Potom počinju da se pojavljuju sugestije, a kada vidite onu koja vam se sviđa, potrebno je da samo pritisnete Tab na tastaturi. Potom će se pojaviti naredna sugestija. S obzirom na to da je funkcija svesna konteksta, ukoliko se poruka piše u petak, mogla bi iskočiti rečenica “Želim vam prijatan vikend”, kao završna fraza.

Čak se i pozdravi na početku predviđaju u odnosu na osobu koja prima email i naslova poruke. Smart Compose bi svakako mogao uštedeti dosta vremena tokom konstruisanja emaila, a istovremeno smanjuje mogućnost gramatičkih grešaka.

Smart Compose funkcija će se u novom Gmailu za korisnike pojaviti u narednim nedeljama, dok će je G Suit korisnici dobiti u narednim mesecima.

Izvor: GSMArena

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *