Osim u SAD-u, korisnici su probleme s Gmailom prijavili u Velikoj Britaniji, zapadnoj Evropi i Meksiku. Problemi su bili uglavnom vezani uz primanje e-pošte

Googleove nevolje s dostupnošću servisa online ne prestaju. Nakon što su početkom meseca imali veći ispad koji je pogodio Gmail, YouTube, Google Calendar i niz drugih servisa, u ponedeljak se ponovno na neko vreme srušio Gmail.

Osim u SAD-u, korisnici su probleme s Gmailom prijavili u Velikoj Britaniji, zapadnoj Evropi i Meksiku. Problemi su bili uglavnom vezani uz primanje e-pošte, zbog čega se na Twitteru pojavio niz valova poruka s hashtagom #Gmaildown pre nego što je usluga ponovno uspostavlljena.

Iz Googlea je stigla ispravka i zahvala korisnicima na strpljenju, a ustvrdili su i kako im je pouzdanost sistema na vrhu prioriteta te su obećali kako će poruke koje nisu bile isporučene biti ponovno poslane i stići sa zakašnjenjem.

Na web stranici Down Detector, koje prati ispade te vrste, moglo se videti kako je Gmail imao problema u radu ponajviše na istočnoj obali Sjedinjenih Država, između jedan i dva poslepodne po lokalnom vremenu.

Iz Googlea su potvrdili četverosatni ispad tokom 2. juna, kada su uz YouTube, Calendar i Gmail probleme prijavili i korisnici pametnog termosatata Nest. Krivcem je ponovno proglašeno zagušenje mrežnog prometa na istoku SAD-a.

Za sada još nije poznato što bi mogao biti uzrok drugog većeg ispada sustava u zadnje dve nedelje jer se iz Googlea o tome još nisu oglasili, piše Deadline.

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime