27.9 C
Novi Sad

Gejming sajam E3 otkazan zbog korona virusa, čeka se službena objava

Ako je verovati sve većem broju izveštaja, ovogodišnje izdanje E3-ja biće otkazano zbog opasnosti od zaraze virusom Covid-19. Vest dolazi nedugo nakon otkazivanja evropskog gejming sajma GDC.
E3, jedna od najvećih gejming konferencija na svetu mogao bi ove godine biti otkazan. Događaj u Los Angelesu samo je jedno u nizu većih okupljanja koja su otkazana zbog bojazni od širenja zaraze. Razlog otkazivanja ne leži samo u odluci organizatora, već i izdavača koji ne žele ugrožavati zdravlje svojih predstavnika.

Navodna konačna odluka za otkazivanje događaja već je donesena, te se trenutno čeka službena objava, prenose Bloomberg i Ars Technica.

Objave vezane uz otkazivanje događaja stigle su nakon što je izdavač Devolver Digital na Twitteru objavio da kolegama predlaže da ‘otkažu letove i rezervacije za hotel’.

E3, punim imenom Electronic Entertainment Expo organizuje Entertainment Software Association. Sajam svake godine privlači oko 70.000 ljudi u Los Angeles, a cilj mu je promocija novih gejming tehnologija i proizvoda, kao i networking bitan za donošenje novih naslova na tržište.

E3 je samo jedan u nizu tehno i gejming događaja koji su otkazani zbog širenja koronavirusa. Velik broj najvećih tehnoloških kompanija poput Microsofta, Facebooka i Googlea u ovo su vreme predstavljali svoje nove proizvode, ali čini se da će velika većina njih krenuti smerom nedavno otkazanog evropskog gejming sajma Game Developers Conference.

Izvor: Tportal

0
- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: