• Naslovna
13.3 C
Novi Sad

Gaming u doba Korone – TOP igre koje možete igrati u izolaciji

Povezane objave

Pandemija korona virusa je na snazi, a situacija nije ništa bolja ni kod nas, zbog čega su uvedene rigorozne mere u vidu zabrane izlaska u noćnim časovima, a tu je i opšta preporuka izbegavanja izlaska kako bi se izbeglo širenje zaraze.

To znači, da nema nikakvih izlazaka, već svi moraju vreme provesti kod kuće i izbegavati ljudski kontakt, što ume da bude poprilično težak zadataka, jer ubrzo sve dosadi. Ipak, svet video igara nudi neograničen izbor sa kojima možete da “otputujete” bilo gde i dobro se zabavite.

Policijski čas i izolacija ne moraju biti kazna, već to možete maksimalno iskoristiti kako bi se zabavili nekom igrom. Ponuda naslova je ogromna, i možete ih birati po kategorijama, bilo one besplatne ili plaćene igre sa ogromnim singplejer svetovima, a pošto su vam i prijatelji kod kuće multiplejer naslove možete igrati bez problema.

Bez daljeg odlaganja, evo naših predloga šta igrati u predstojećim danima i nedeljama.

Terraria

Jedna od igara koja bukvalno nema ograničenja jeste Terraria. Ona pruža na stotine, ako ne i hiljade, sati sadržaja, tako da vas ume lepo uposliti u ovo vreme. Igra je slična Minecraftu, koji se nalazi na ovoj listi, ali postoje neke razlike koje će se dopasti svima. Kombinovanje elemenata klasičnih akcionih igara sa sandbox mehanikom kopanja, borbi i gradnje donosi odlično iskustvo svima, bez obzira na ukus. Ono što je takođe primamljivo je da Terraria radi i na dosta starijim sistemima bez problema.

Dont Starve Together

Igra jeste sumorna i nema nikakve veze sa aktuelnom situacijom, ali vam može pomoći da vidite kakvi su vam prijatelji u kritičnim situacijama. Poenta igre je da u postapokaliptičnom svetu preživite što je duže moguće, a to ćete činiti kroz sakupljanje resursa potrebnih za vatru, spremanje hrane i kraftovanje oružja kojim ćete se odbraniti opasnosti.

They are Billions

Ako ste raspoloženi za neku real-time strategiju sa elementima preživljavanja, They are Billions je odličan naslov za vas. Zadatak je da izgradite koloniju koja mora biti dovoljno snažna da preživi nalete milijardi zombija. Na raspolaganju vam je kampanja sa 48 nivoa i 60 sati sadržaja, dok vas pravo iskušenje očekuje sa Survival modom u kojem je sve potpuno nasumično generisano. They are Billions je dosta zarazan ali nosi i frustracije igračima, tako da su vam potrebni jaki živci za preživljavanje.

Minecraft

Savršeno za ubijanje dosade, pre svega kod mlađih igrača koji se mogu igrati između predavanja na RTS-u. Igrači istražuju kockasti svet i prikupljaju materijale kako bi kreirali opremu, gradili strukture i preživeli što duže u svojim kreiranim svetovima. Minecraft pruža ogromnu slobodu igračima u obavljanju radnji, i dostupan je na velikom broju platformi.

Civilisation(bilo koji)

Kada je Civilisation serijal u pitanju, nećemo se fokusirati na neki od naslova konkretno, već vi možete sami odabrati šta ćete igrati. Bilo da je to peti, šesti ili čak neki stariji deo, zabava vam je zagarantovana, a sada imate gomilu vremena na raspolaganju kako biste čovečanstvo odveli u pravom(ili pogrešnom) smeru. Just one more turn izgovor za nastavak igranja sada neće imati tako kobne posledice po vas kao pre uvođenja vanrednog stanja.

TES V: Skyrim

Možda je ovo no brainer za mnoge kada je u pitanju odabir igara za igranje tokom izolacije, ali ne škodi da ga ipak spomenemo. Kultni Skyrim vas vodi u neverovatni svet i stavlja vas u ulogu Dragonborna na misiji da porazi Alduina, zmaja koji će pokoriti svet. Igra poseduje masivni otvoreni svet, sa dinamičnim stanovnicima Skyrima i gomilom sporednih misija koje će vas zadržati satima ispred ekrana. Svima nama bi sada šestica bila dobrodošla više nego ikada, ali su na svu sreću tu modovi koji donose još sadržaja i generalno bolje iskustvo od samog originala.

Persona 5

Možda sada ne možete da putujete, ali vas virtuelni svet može odvesti praktično bilo gde. Sa Persona 5 odlazite u moderni Japan, gde pratite grupu tinejdžera koji pored uživanja u normalnom životu vreme provode u borbi za spašavanje sveta. Igra je izuzetno bogata sadržajem i poseduje odličnu priču, a za one koji su već prešli original, nedavno je izdata Royal verzija koja donosi još sadržaja.

Izvor: PlayZine

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Pročitaj i

SBB nudi dodatnu pomoć učenicima osnovnih i srednjih škola

Kompanija SBB je pre petnaest dana uputila zvaničan dopis ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću, a nakon toga i kabinetu premijerke Srbije...

Osnivač Tvitera daje milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa

Osnivač i vlasnik Twitter-a Džek Dorsi najavio je da će dati milijardu dolara za borbu protiv pandemije koronavirusa. Dorsi je na Twitter-uobjasnio da ta suma...

Tokom pandemije korona virusa – četiri puta veći broj poziva preko Rakuten Vibera

Rakuten Viber, jedna od najvećih komunikacionih platformi na svetu, uvećala je kapacitet svojih osnovnih funkcija i pokrenula veliki broj inicijativa kako bi dodatno povezala...

Facebook ima novu aplikaciju za komunikaciju

Ako vam dostupne aplikacije za komunikaciju nisu dovoljne, Facebook je predstavio novu aplikaciju namenjenu privatnoj komunikaciju parova. Facebook je prošle godine osnovao poseban odsek unutar...

YouTube zabranio sve snimke u kojima se koronavirus povezuje sa 5G mrežom

Video platforma YouTube je zabranila sve snimke u kojoj se promoviše teorija zavere koja povezuje simptome koronavirusa sa 5G mrežom. Kako prenosi BBC, YouTube će od...