Galaxy Tab S7|S7+: novi Samsung tableti za posao i zabavu

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd u okviru jučerašnjeg Galaxy Unpacked događaja predstavila je i dva nova tableta – Galaxy Tab S7|S7+.

Uz nove funkcije, unapređenu S pen olovku, proširenu tastaturu, veliki ekran i snažan procesor, kao i podršku za 5G kod modela S7+, ovi uređaji nude mnoštvo alatki za rad i zabavu.

Moćan uređaj za rad…

Procesor poslednje generacije korisnicima ovih uređaja pružiće mogućnosti za vrhunsku produktivnost, dok će posle radnog vremena uživanje u gejmingu i video pozivima sa prijateljima biti potpuno neometano. Multitasking će biti dodatno olakšan uz zaobljenu S Pen olovku sa izduženim vrhom, unapređenom tako da pruži još prirodniji osećaj prilikom korišćenja. U kombinaciji sa stopom osvežavanja ekrana od 120Hz, S Pen će olakšati hvatanje beleški tokom sastanaka i konferencijskih poziva. Uz to, aplikacija Samsung Notes ponudiće mogućnost jednostavnog konvertovanja beleški u PDF format, dok će uz opciju Audio Bookmark korisnicima biti omogućeno da istovremeno snimaju sastanak i vode zapisnik, a potom sve sinhronizuju. Tako će klikom na određenu rečenicu u beleškama, moći da pokrenu audio zapisnik tačno na onom mestu gde je o željenoj temi bilo reči.

Pored toga, unapređeni Multi-Active Window omogućava istovremeno korišćenje čak tri aplikacije, pa će tako biti moguće paralelno prisustvovati video pozivu, pratiti elektronsku poštu i voditi zapisnik sa sastanka. U tome će mnogo pomoći i veliki ekran tableta. Dodatno su usavršene i aplikacija Samsung DeX, kao i Keyboard Book Cover tastatura koja dolazi sa intuitivnim funkcijama i dužim touchpad-om, za korisnike koji žele da prilikom upotrebe tableta imaju utisak da rade na računaru. Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Microsoft, omogućena je brza sinhronizacija Samsung Notes sa aplikacijama Microsoft OneNote i Outlook, pa prelazak sa jednog na drugi operativni sistem nikad nije bio jednostavniji. Osim toga, Tab S7|S7+ je moguće bežično spojiti sa odgovarajućim televizorom i prezentovati sadržaj ekrana na većem uređaju.

…ali i za zabavu

Galaxy Tab S7 dolazi sa LTPS TFT ekranom od 11 inča, a Tab S7+ sa jedinstvenim Super AMOLED ekranom od 12,4 inča, dok oba podržavaju odnos stranica 16:10. U kombinaciji sa sistemom od četiri AKG zvučnika, korisnicima će i kod kuće biti pruženo bioskopsko iskustvo. Zahvaljujući smanjenoj emisiji plavog svetla, višečasovno gledanje u ekran tableta neće smetati očima, pa će uz stopu osvežavanja od 120Hz korisnici uživati u društvenim mrežama ili video igrama neometano i bez ograničenja.

Uz kupovinu tableta, omogućena su četiri meseca besplatnog pristupa aplikaciji YouTube Premium, dok će Netflix i Spotify takođe biti preinstalirani. Osim toga, prvi put na Android tabletu biće unapred instalirana i popularna aplikacija Clip Studio Paint za crtanje, pa će dizajneri i oni koji se bave kreativnim industrijama uvek imati pristup svom „bloku za crtanje“. Za što bolji sadržaj za društvene mreže pomoći će i Canva, s obzirom na to da će na raspolaganju biti više od 200 ekskluzivnih template-a sa ove platforme.

Gejming bez premca

Uz Tab S7S7+, konzola više neće biti stacionirana u dnevnoj sobi. Zahvaljujući veoma brzoj stopi osvežavanja i ogromnom ekranu, podršci za Wi-Fi 6 standard, ali i 5G mrežu kod modela S7+, korisnici će uživati u gejmingu gde god da se nalaze.

Povezanost Galaxy ekosistema

Zahvaljujući Samsung Cloud-u i aplikaciji Samsung Flow neke od funkcija sa tableta, korisnicima će istovremeno biti dostupne i na Galaxy telefonima i računarima, pa neće biti potrebe za slanjem i preuzimanjem dokumenata sa jednog na drugi uređaj. Osim toga, Tab S7S7+ služiće i kao uređaj putem koga će korisnici kontrolisati svoje domove i kućne aparate bazirane na internetu stvari (IoT).

Tab S7S7+ tokom avgusta će biti dostupni u mistično crnoj, mistično srebrnoj i mistično bronzanoj boji. Više informacija možete pronaći na: https://www.samsung.com/rs/tablets/galaxy-tab-s7-wifi-t870/.

Specifikacije Tab S7S7+

  Galaxy Tab S7 Galaxy Tab S7+
Dimenzije i težina Uređaj 253.8(W) x 165.3(H) x 6.3 mm

498g (Wi-Fi), 500g (LTE), 502g (5G),

285.0(W) x 185.0(H) x 5.7 mm

575g (Wi-Fi, LTE, 5G)

BLE

S Pen

dužina: 147 mm*, prečnik: 8.2 mm**, težina: 8g

*U dužinu je uračunat i vrh olovke. **maksimalni prečnik

Ekran 11”*

2560×1600(WQXGA) LTPS TFT, do 120Hz

12.4”*

2800×1752(WQXGA+) Super AMOLED,

do 120Hz

*Mereno dijagonalno, kao pun pravougaonik bez uračunavanja zaobljenih ivica. Površina za prikazivanje sadržaja je manja zbog zaobljenih ivica.
OS Android 10
Procesor 7nm 64-bit Octa-Core Processor *3.0GHz (maksimalna brzina) + 2.4GHz + 1.8GHz
Memorija* 6GB + 128GB / 8GB +256GB, microSD** do 1TB

*Može varirati u odnosu na model, boju, tržište i prodavca.

Realni prostor za skladištenje podataka može varirati u odnosu na preinstalirani softver.

**MicroSD kartica prodaje se odvojeno.

Kamera [Zadnja] 13MP (glavna) + 5MP (ultra široka) + blic

[prednja] 8MP

Zvuk četiri AKG zvučnika, Dolby Atmos®
Konektori Type C USB 3.2 Gen 1 (DP Out)
Senzori Akcelerometar, kompas, žiroskop, svetlosni,

Hall senzor

Akcelerometar, kompas, žiroskop, svetlosni,

Hall senzor

Konektivnost 5G*, LTE**, Wi-Fi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax), Wi-Fi Direct, Bluetooth® v 5.0

*5G usluga je dostupna na modelu S7+, u državama i područjima gde je ova mreža razvijena. Zahteva se optimalna 5G konekcija. Brzina može varirati u zavisnosti od države, operatora i korisničkog okruženja.

**Dostupnost zavisi od tržišta.

Baterija* 8,000mAh

(45W Super brzo punjenje omogućeno**)

10,090mAh

(45W Super brzo punjenje omogućeno**)

*Tipične vrednosti su testirane u laboratorijskim uslovima trećeg lica i predstavljaju procenjenu prosečnu vrednost, uzimajući u obzir devijacije kapaciteta među uzorcima baterije testiranih po IEC 61960 standardu.

**Punjači sa 45W i 25W prodaju se odvojeno.

Biometrijska autentifikacija otisak prsta na dugmetu sastrane otisak prsta na ekranu
Dodaci* S Pen olovka (BLE, Inbox)**, zaštitna futrola, Book Cover tastatura

*Dodaci se kupuju odvojeno.

**S Pen olovka se takođe prodaje odvojeno. Dostupnost zavisi od tržišta.

*Specifikacije su podložne promenama bez prethodnog obaveštenja i variraju u odnosu na tržište/prodavca.

**Sve funkcije, opcije, specifikacije i druge informacije o proizvodu u ovom dokumentu, uključujući, ali ne ograničavajući se na benefite, dizajn, cene, komponente, performanse, dostupnost i mogućnosti proizvoda, podložni su promenama bez prethodne najave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име