Nekategorisano

Firefox 59 donosi brže učitavanje i poboljšanu privatnost

Mozilla je objavila Firefox Quantum 59 verziju pregledača, koji donosi brže vreme učitavanja sadržaja na početnoj stranici, kao i keširane stranice. Firefox korisnici na macOS-u će imati koristi od upotrebe odvojenih GPU threadova kako bi se smanjilo seckanje tokom učitavanja teksta i fotografija na nekim stranicama (funkcija koju su Windows korisnici dobili u januaru).


Firefox 59 donosi poboljšanu privatnost. Uobičajeno, kada korisnik klikne na link, taj sajt (kao i oglašivači na njemu) mogu da vide sa koje web stranice je korisnik stigao, što ponekada može da otkrije osetljive podatke o korisniku. Firefox Private Browsing mod sada blokira ove informacije, sprečavajući da one budu otkrivene.

Takođe, moguće je sprečiti sajtove da pitaju korisnike da li žele da prihvate “push notifications” (one potencijalno dosadne pop-upove koji obično iskaču na sajtovima za vesti i društvenim mrežama).

Firefox Screenshots alatka je takođe dobila nadogradnju. Screenshots je predstavljen u novembru prošle godine, a verzija za Firefox Quantum 59 omogućava kropovanje i obeležavanje sadržaja pre njegovog deljenja, što znači da neće biti potrebe za importovanjem screenshota u poseban program za obradu fotografija.

Izvor: VentureBeat

 

Related posts

Uz Moto Modove, uskladite svoj moto z uređaj sa onim što najviše volite

Radovan Laćarak

Google gasi goo.gl servis

Radovan Laćarak

Muči vas spor Wi-Fi? Evo nekoliko saveta!

Radovan Laćarak

Leave a Comment