Facebook zapošljava novinare, pogledajte šta traže

0
36
Najveća društvena mreža sveta okuplja novinarski tim koji će biti zadužen za nadolazeću sekciju vesti koju planiraju pokrenuti do kraja godine.

Facebook je objavio oglase za tri radna mesta za koja traže, kako je navedeno, ‘iskusne novinare’ koji će ‘odabirati vesti’.

Preciznije rečeno, iz sadržaja kojeg nude izdavači odabira će najvažnije priče dana, planirati događanja, analizirati podatke za oblikovanje strategije izveštavanja i sarađivati s timovima za razvoj proizvoda kako bi poboljšali korisničko iskustvo.

Želite li se prijaviti za posao u Londonu ili jedno od dva radna mesta u Sjedinjenim Državama, treba da imate:

  • zvanje sa fakulteta.
  • pet ili više godina relevantnog iskustva, uključujući rad u novinarstvu i ‘izvrsne procene vesti’.
  • imati iskustva u radu s vestima u digitalnom okruženju.

Radi ćete u malom timu (manje od deset ljudi) ograničenog fokusa. Uporeda radi, Apple za svoju aplikaciju News – kojeg u Facebooku navodno pokušavaju oponašati – zapošljava timove od 30 urednika. Posao će vam biti da odabete najvažnije vesti. Za ostale će se brinuti algoritam, temeljem parametrima kao što su koje stranice ljudi prate i koje su vesti već podelili.

Šefica će vam biti Campbell Brown, Facebookova dirketorica za medijska partnerstva, ali bi trebali raditi odvojeno od Facebookovih zaposlenih zaduženih za saradnju s izdavačima.

U Facebooku još pokušavaju pridobiti izdavače kao što su New York Times i Washington Post na uključivanje u projekt koji bi u Sjedinjenim Državama trebao krenuti krajem oktobra ove godine. Kako bi dobili njihov sadržaj navodno im nudi do tri mliona američkih dolara godišnje za trogodišnje ugovore, piše Business Insider.

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime