25.6 C
Novi Sad

Facebook više nije popularan među tinejdžerima

Anketa je pokazala da je YouTube preuzeo dominaciju nad Facebookom.

Američki tinejdžeri sve ređe koriste Facebook a za  komuniciranje biraju ostale platforme poput YouTubea, Instagrama i Snapchata, pokazali su rezultati ankete.

Facebook koristi njih 51, što je za 20 posto manje u odnosu na 2015. kada je američki Centar za istraživanje Pew zadnji put proučavao navike tinejdžera kada su u pitanju društvene mreže, navodi u petak BBC.

Većina tinejdžera u doba od 13 do 17 godina poseduje ili ima pristup smartphoneu, a 45 posto ih je gotovo neprekidno online.

Anketa je pokazala da je YouTube preuzeo dominaciju nad Facebookom. Čak 85 posto tinejdžera preferira YouTube u odnosu na Facebook.

Na drugome mestu po popularnosti među tinejdžerima je Instagram sa 72 posto korisnika, a na trećem Snapchat sa 69 posto.

Broj tinejdžera koji koriste Twitter (32 posto) i Tumblr (14 posto), nepromenjen je u odnosu na rezultate iz 2015.

I na kraju Facebook izgubio popularnost među tinejdžerima u odnosu na YouTube koji je u vlasništvu Googlea, raste popularnost Instagrama, mreže u vlasništvu Facebooka od 2012.

Istraživanje centra Pew, u koje je bilo uključeno gotovo 750 tinejdžera tokom mesec dana, pokazalo je da je pre tri godine smartphone posedovalo 73 posto devojaka i mladića, a danas ga ima 95 posto tinejdžera.

Dok većina mladih koristi istu društvenu mrežu poput njihovih prijatelja i kolega, tinejdžeri slabijeg imovinskog stanja više vole Facebook od onih koji pripadaju višem društvenom sloju, pokazalo je istraživanje.

Gotovo trećina ispitanika uticaj društvenih mreža na njihov život ocenila je pozitivnim, četvrtina ga smatra uglavnom negativnim, a najviše – 45 posto učesnika ankete odgovorilo je da njihov uticaj nije ni pozitivan ni negativan, piše BBC

(Hina)

0
- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: