Facebook uklonio pretragu preko broja mobilnog telefona

Facebook pokušava da popravi situaciju i probleme koji su nastali nakon Cambridge Analytica skandala. Mike Schroepfer, CTO društvene mreže, je priznao da je nedavni fijasko možda otkrio podatke 87 miliona individualaca, a podvukao je da se ovo neće ponoviti. Kao deo sigurnosnih mera, Facebook će onemogućiti funkciju koja je dosta doprinela ovoj situaciji, a to je omogućavanje bilo kome da korisnike pretražuje preko broja telefona.

Korisnici su ovu funkciju koristili kako bi lakše pretraživali prijatelje, međutim, maliciozni korisnici su ovu funkciju zloupotrebljavali kako bi prikupljali javno dostupne informacije (obično ubacujući broj telefona ili e-mail adresu u pretraživač i povezujući ih sa profilima koji bi se pojavili kao rezultat).

Ovo je verovatno imalo velike posledice: “S obzirom na raspon i sofisticiranost aktivnosti koje smo videli, verujemo da je najveći broj profila korisnika na Facebooku mogao biti prikupljen na ovaj način”, istakao je Schroepfer u Facebook blog objavi.

Platforma je sada onemogućila pretragu preko telefona/e-mail adrese i promeniće način na koji korisnici mogu da povrate svoj nalog kako bi se smanjio rizik od zloupotrebe.

Izvor: Engadget

Pročitaj i:  Facebook odustao od vlastitog drona za širokopojasni internet
Previous Article
Next Article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI