Facebook je u prva tri meseca 2019. godine ugasio čak 2,2 milijarde lažnih profila, što predstavlja novi rekord kompanije.

Taj broj je samo malo manji od 2,38 milijardi stvarnih aktivnih korisnika na Facebooku. Uporeda radi, Facebook je u prethodnom kvartalu ugasio 1,2 milijarde lažnih profila te 694 miliona lažnih profila između oktobra i novembra 2017. godine, piše CNN.

Facebook je rekordne podatke objavio u četvrtak u sklopu redovnog izveštaja koji će se uskoro prezentovati znatno češće – četiri puta godišnje, umesto dva puta, a uključiva će i Instagram.

“Zdravlje diskursa je jednako važno kao i finansijski izveštaji. Razumevanje prisutnosti štetnog sadržaja pomoći će vladama i kompanijama da se bolje nose s tim problemom. Verujem da bi svaki veći internet servis trebao uraditi ovo”, rekao je Mark Zuckerberg, direktor i osnivač Facebooka.

Kako se navodi, Facebook detektuje od 11 do 14 problematičnih fotografija od njih 10.000, a narušavaju se uglavnom pravila o seksualnom sadržaju.

Prema dostupnim podacima, Facebook je od januara do marta morao intervenisati na 19,4 miliona sadržaja.

Facebook ističe da je poboljšao borbu protiv govora mržnje. Navodi se da 65,4 posto slučajeva uklanjaju sami radnici Facebooka i pre nego sadržaj bude prijavljen.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime