Facebook Stories dobio novu opciju

0
80
Birthday Stories omogući će vam stvaranje rođendanskih čestitki ili korišćenje unapred napravljenih predložaka u opciji Stories

Ranije ovog meseca iz Facebooka je stigla objava kako pola miliijarde ljudi koristi Stories dnevno te kako će u taj format postupno prebacivati osnovne funkcionalnosti News Feeda.

U nastojanju smanjivanja značaja News Feeda u Facebooku su otišli korak dalje. Najavili su novu opciju Birthday Stories, novi set predložaka namenjen onima koji žele koristiti Stories kako bi drugima čestitali rođendan

Kako će funkcionisati Birthday Stories? Kad ta opcija postane dostupna i neko blizak vam ima rođendan pojavi će se pločica u Stories koja će vas pozvati na objavu čestitke. Kucnete li na nju, moći ćete snimiti fotografiju ili kratki video te ih urediti (recimo, dodati nalepnicu s muzikom).

Ako vam to ne odgovara, moći ćete odabrati neku od unapred pripremljenih Facebookovih digitalnih rođendanskih čestiti.

Neće vam ponuditi tu mogućnost za sve prijatelje koji imaju rođendan već će pokušati odrediti one s kojima ste bliski. Doda li neko od vaših prijatelja zajedničkog prijatelja u Stories, pojavi će se i kod vas.

Birthday Stories počinju bivati dostupne globalno od danas, piše Verge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here