Facebook skenira fotografije i linkove koje šaljete preko Messengera

1
15

Bura i vesti koje se tiču Facebook skandala se ne stišavaju. Ovoga puta, zvaničnik kompanije je u intervjuu za Vox otkrio kako se skeniraju poruke, fotografije i linkovi koje korisnici šalju preko Messengera.

Tokom jednog intervjua, CEO Facebooka Mark Zuckerberg je ispričao priču o tome kako je obavešten o etničkom čišćenju u Mijanmaru, a za ovo se saznalo tako što su poruke poslate preko Messenger platforme. Prema njegovim rečima: “U ovom slučaju naši sistemi detektuju šta se dešava. Mi sprečavamo da ovakve poruke prolaze kroz servis”.

Iako je očigledan Facebokov pogled na situaciju, ovo je definitivno unelo zabrinutost zbog kompanijinih odluka, posebno sada kada je Facebook pod konstantnim pritiskom i osudom zbog svega što se desilo sa curenjem privatnih podataka korisnika. Facebook je u kasnijem intervjuu odbranio svoju praksu, gde kompanija tvrdi da je pomenuta tehnologija skeniranja korišćena kako bi se sprečilo nasilno ponašanje, poput deljenja dečije pornografije i sličnog.

Ovo je još jedno otkriće Facebookovih praksi, koje sigurno neće ići u korist kompanije, nakon svega što je otkriveno prethodnih nedelja i situacije u kojoj se Facebook našao od tada.

Izvor: Ubergizmo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here