Facebook Creator – nova konkurencija YouTube platformi

Share

U svom najnovijem pokušaju da udalji stvaraoce video sadržaja od YouTube platforme, Facebook je objavio novu aplikaciju za video sadržaj pod imenom Facebook Creator, koja nudi gomilu alatki za strimovanje, ažuriranje Story-ja, kao i kontaktiranje korisnika nekoliko Facebook platformi odjednom.

fb creator

Facebook Creator je u stvari ažurirana i rebrendirana verzija već postojeće aplikacije Facebook Mentions, koja je omogućavala korisnicima da upravljaju svojim Facebook stranicama, i sada je dostupna za sve korisnike.

Creator aplikacija ima nekoliko pogodnosti, a jedna od njih je mogućnosti za pravljenje uvoda i kraja kadra na Facebook Live, kao i mogućnost dodavanja interaktivnih stikera i podešavanje video rama. Aplikacija će takođe moći da uređuje fotografije i kači ih na Facebook Stories i druge platforme (za sada nije poznato da li je Instagram jedna od njih).

Još jedna velika prednost ove aplikacije je olakšavanje komunikacije sa korisnicima koji vas prate, kako ona pravi jedinstveni inbox gde će biti skladišteni komentari sa Facebook-a i Instagrama, kao i poruke putem Messenger-a na jednom mestu.

Pored toga, aplikacija će imati analitičke informacije vezane za stranicu koju korisnik vodi. Aplikacija bi trebalo da odmah bude dostupna za iOS i trebalo bi da u narednim mesecima da bude dostupna i za Android platformu.

Izvor: The Verge

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *