27.9 C
Novi Sad

Facebook obrisao 350 propagandnih profila i stranica

Iz Facebooka navode kako su otkrili da su ljudi povezani sa saudijskim vlastima koristili njihovu platformu za širenje propagande putem lažnih računa, piše BBC News.

Iz ove kompanije su saopštili da je operacija uglavnom bila usmerena na Bliski Istok i Severnu Afriku, a veći deo sadržaja je bio na arapskom jeziku.

Uklonjeno je više od 350 računa i stranica. Važno je istaći i da je retka situacija da ovaj IT gigant svoje aktivnosti poveze s određenim svetskim vladama. Saudijska Arabija za sada nije javno komentarisala navode Facebooka.

Facebook je u saopštenju naveo da je ove sedmice poduzeo konkretne poteze kako bi se izborio s “koordiniranim neautentičnim ponašanjem” na svojoj platformi i na Instagramu, koji je takođe u vlasništvu ove kompanije.

Dodali su i to da su računi bili postavljeni tako da su se pojedinci mogli predstavljati kao stanovnici drugih zemalja ili stvarati stranice za plasiranje lažnih vesti.

Podsećamo da se Facebook u poslednje vreme suočava s rastućim kritikama zbog neuspeha u uklanjanju dezinformacija na svojim platformama.

0
- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: