Facebook obrisao 350 propagandnih profila i stranica

Iz Facebooka navode kako su otkrili da su ljudi povezani sa saudijskim vlastima koristili njihovu platformu za širenje propagande putem lažnih računa, piše BBC News.

Iz ove kompanije su saopštili da je operacija uglavnom bila usmerena na Bliski Istok i Severnu Afriku, a veći deo sadržaja je bio na arapskom jeziku.

Uklonjeno je više od 350 računa i stranica. Važno je istaći i da je retka situacija da ovaj IT gigant svoje aktivnosti poveze s određenim svetskim vladama. Saudijska Arabija za sada nije javno komentarisala navode Facebooka.

Facebook je u saopštenju naveo da je ove sedmice poduzeo konkretne poteze kako bi se izborio s “koordiniranim neautentičnim ponašanjem” na svojoj platformi i na Instagramu, koji je takođe u vlasništvu ove kompanije.

Dodali su i to da su računi bili postavljeni tako da su se pojedinci mogli predstavljati kao stanovnici drugih zemalja ili stvarati stranice za plasiranje lažnih vesti.

Podsećamo da se Facebook u poslednje vreme suočava s rastućim kritikama zbog neuspeha u uklanjanju dezinformacija na svojim platformama.

Dopao Vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima:

Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

ODGOVORI

Molim napišite svoj komentar!
Molim napišite svoje ime ovde

Poslednje dodano

Mreža Tinder uvodi panik dugme

Aplikacija za upoznavanje potencijalnog partnera Tinder uvela je panik dugme i druge sigurnosne postavke kako bi povećala sigurnost svojih...

NASA-in robot izgubio se na Marsu

Tehnologija je omogućila razvoj navigacije koja nam u svakom trenutku govori gde se nalazimo na Zemlji. Isti princip koriste...

Huawei: Napravićemo jeftinija autonomna vozila!

'Naš primarni cilj jeste razvoj tehnologije koja nam omogućava vožnju bez vozača. Tesla trenutno stvara vrednost za sve. Ako...

CISCO: Zapadni Balkan najgori u Evropi po digitalnoj spremnosti

Države Zapadnog Balkana najgore su u Evropi kada je u pitanju nivo digitalne spremnosti, a u svetu se nalaze...

Huawei obećao 5G telefone ispod 150 dolara

Kineski gigant Huawei najavio je 5G telefone sa cenom ispod 150 dolara do kraja 2020. godine. Iz kompanije kao da...

Podrška mladima u izboru budućeg zanimanja

Petnaestoro maturanata gimnazija i srednjih stručnih škola posetilo je kompaniju Better Collective Niš u okviru programa „Pick and Choose”....
Novi Sad
broken clouds
3.3 ° C
4 °
2.8 °
78 %
1.5kmh
68 %
ned
10 °
pon
7 °
uto
11 °
sri
10 °
čet
5 °

Možda da pročitaš iSaznaj
Dostupno baš za tebe