Nekoliko dana nakon što je Wall Street Journal nagovestio da neke kompanije koje su najavile inicijalnu podršku za Facebook kriptovalutu preispituju podršku, PayPal je objavio da će povući svoje učešće u Libra Association.

Kako prenosi Engadget, članovi osnivači ulažu 10 miliona dolara za finansiranje udruženja, ali nejasno je šta će se dogoditi s tim novcem ako se učesnici povuku iz sporazuma.

Kako iz PayPal-a navode, ova kompanija je u ovom trenutku donela odluku da odustane od daljeg učešća u Libra Association i nastaviće da se fokusira na unapređenje svoje postojeće misije i poslovnih prioriteta.

“Nastavljamo da podržavamo težnje vezane za Libru i radujemo se nastavku dijaloga o načinima zajedničkog rada u budućnosti. Facebook je dugogodišnji i cenjeni strateški partner PayPal-u, te ćemo nastaviti da sarađujemo i podržavamo Facebook u različitim kapacitetima”, naveli su iz ove kompanije.

Ostali važni članovi se još uvek nisu oglasili po pitanju podrške projektu poput Mastercarda i Vise, dok je jedan od direktora Facebook-a, i bivši predsednik PayPala, David Marcus prethodno tvitovao da će “zvanični prvi talas članova Libra Association biti formiran u narednim nedeljama”. U međuvremenu, zakonodavci vrše pritisak na CEO-a Mark Zuckerberg-a da svedoče u vezi sa ovim pitanjem.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime