Image default
Blog Facebook Istaknuto Veštačka inteligencija

Facebook koristi Minecraft za izradu virtuelnog asistenta

Ideja je stvoriti veštačku inteligenciju koja bi pomagala ljudima sa svakodnevnim izazovima i zadacima u obliku svojevrsnog asistenta.

 

Veštačka inteligencija koja postoji danas odlična je u tome što radi, ali je veoma usko specijalizovana. AI koja je pobedila čoveka u igri GO verovatno ne bi imala puno sreće u igranju, npr. pokera

Stručnjaci koji u Facebooku rade na razvoju veštačke inteligencije odlučili su da veštačku inteligenciju “poduče” stvarima koristeći video igru. I to ne bilo koju već jednu od najpopularnijih – Minecraft.

Kako su saopštili iz Facebooka, činjenica da se radi o relativno jednostavnoj igri koja se odvija u zasebnom svetu, čini je savršenom za treniranje veštačke inteligencije. Ideja je stvoriti veštačku inteligenciju koja bi pomagala ljudima sa svakodnevnim izazovima i zadacima u obliku svojevrsnog asistenta.

Za sad žele postići da virtualni asistent prepozna glasovnu ili pisanu naredbu (npr. izgradi toranj koji će biti visok 20 blokova i stavi zastavu na vrh) i ostvari to u igri.

Kako im ide i što su do sad napravili, možete i sami proveriti ako preuzmete Facebookovog virtualnog asistenta za Minecraft.

Related posts

Budućnost gejminga uz mts

Radovan Laćarak

Američki senator traži da FBI sprovede istragu o FaceApp

Radovan Laćarak

Najveći događaj iz oblasti tehnologije po prvi put u Banjaluci!

Radovan Laćarak

Leave a Comment