Facebook gradi internet satelit

Prema svemu sudeći Facebook gradi novi internet satelit. Društvena mreža radi na novom projektu satelita, koji će omogućiti broadband internet konekciju za područja koja nemaju ili imaju slabu pokrivenost, kako sugeriše FCC dokumentacija.

Dokumenti detaljno opisuju nekoliko razmena emailova između zvaničnika FCC-a i predstavnika Facebooka iz 2016. i 2018. godine. U porukama iz 2018. godine, predstavnici Facebooka ukazuju na “malu satelitsku eksperimentalnu aplikaciju za satelit Athena”.

Ranije ove godine, glasine su počele da se pojavljuju da kompanija radi na još jednom satelitskom projektu. Otkriveni su FCC zahtevi koji se odnose na satelit Athena, koji su se pojavili na Facebooku. Sad znamo sigurno da Facebook stoji iza ovoga, pošto je kompanija potvrdila projekat Athena za Wired, iako nije objavila neke specifične detalje za satelit.

Facebook je i ranije naginjao ka razvoju tehnologija u domenu satelita. Društvena mreža je trebalo da pokrene satelitski internet za delove Afrike 2016. godine, ali je projekat propao kada je SpaceX raketa eksplodirala tokom testa.

Društvena mreža je uložila velike investicije u donošenje internet konekcije na mestima gdje korisnici nemaju pristup broadband konekciji. Ovo ne predstavlja iznenađenje, jer sa više od dve milijarde korisnika, Facebook mora da pronalazi inovativne načine da dođe do novih korisnika ukoliko želi da nastavi sa rastom.

Izvor: Mashable

Dopao Vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima:

Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

ODGOVORI

Molim napišite svoj komentar!
Molim napišite svoje ime ovde

Poslednje dodano

Apple odustao od potpune enkripcije bezbednosnih kopija

Apple je odustao od planova da vlasnicima iPhone-a omogući čuvanje šifrirane sigurnosne kopije podataka na aplikaciju iCloud, nakon što...

Šta je to refurbished laptop?

Laptopovi i kompjuteri spadaju među najčešće kupovane polovne tehničke uređaje. Razlog za tako nešto je pre svega cena. Novi...

Mreža Tinder uvodi panik dugme

Aplikacija za upoznavanje potencijalnog partnera Tinder uvela je panik dugme i druge sigurnosne postavke kako bi povećala sigurnost svojih...

NASA-in robot izgubio se na Marsu

Tehnologija je omogućila razvoj navigacije koja nam u svakom trenutku govori gde se nalazimo na Zemlji. Isti princip koriste...

CISCO: Zapadni Balkan najgori u Evropi po digitalnoj spremnosti

Države Zapadnog Balkana najgore su u Evropi kada je u pitanju nivo digitalne spremnosti, a u svetu se nalaze...

Huawei obećao 5G telefone ispod 150 dolara

Kineski gigant Huawei najavio je 5G telefone sa cenom ispod 150 dolara do kraja 2020. godine. Iz kompanije kao da...
Novi Sad
fog
1.6 ° C
3.3 °
0 °
80 %
1.5kmh
75 %
uto
11 °
sri
9 °
čet
7 °
pet
11 °
sub
9 °

Možda da pročitaš iSaznaj
Dostupno baš za tebe