Facebook će početi da koristi selfije kao autentifikaciju

0
47

Facebook traži od svojih korisnika da otpreme svoju fotografiju da bi potvrdili svoj identitet. Ova funkcija nije potpuno nova za Facebook: korisnici na Redditu i Facebook-ovom odeljku za pomoć su prijavili da su ih doživeli već u aprilu.

facebook

Na ekranu  korisnicima se pokaže poruka: “Molimo vas da otpremite fotografiju koja jasno pokazuje vaše lice. Kada nam pošaljete fotografiju, proverićemo je i trajno je izbrisati sa naših servera. ”

Svrha dostupna na globalnom nivou bi trebalo da pomogne Facebook-u da uhvati sumnjivu aktivnost na različitim mestima interakcije na lokaciji, uključujući kreiranje naloga, slanje zahteva za prijateljstva, podešavanje plaćanja oglasa i kreiranje ili uređivanje oglasa “, prema zvaničnoj izjavi Verge. Automatski je proces koji se pojavljuje kada korisnik pokuša sa jednim od ovih aktivnosti ili ima više naloga i radi samo ako korisnik prethodno obezbedi originalnu sliku koja nije bila poslata na Facebook. Dok se fotografija analizira, korisnici se ne mogu prijaviti sve dok ih Facebook ne kontaktira u 72-satnom vremenskom periodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here