Evropska Profesionalna League of Legends liga: Da li je “broken” Irelia ili Caps?

Na pitanje “Šta je pre nastalo: Kokoška ili jaje?” možda još uvek ne možemo da dobijemo tačan odgovor, ali definitivno možemo dobiti odgovor na pitanje “Da li je Caps dobar igrač?” . Mlada zvezda Fnatic-a je još jednom pokazao da je ekstremno talentovan, i od ovoga dana verovatno više nikada neće dobiti da igra Ireliu.

On je u meču protiv Unicorns of Love, prikazao jednu od najboljih individualnih performansi poslednjih godina, pošto je na Ireliji, imao čak 15 kilova, i to bez i jedne smrti! Ipak, njegova izvanredna igra nije se odrazila na igru njegovog tima. Bwipo i Hylissang su nekoliko puta bili kažnjeni za svoju agresivnu igru na botu, dok Broxah nije povukao obarač za teamfight u određenim situacijama. Kod pojedinih igrača UOL-a, uprkos porazu, videli smo želju za nadmetanjem. Kold je ispustio srce na Summoner’s Riftu, u pokušaju da svom timu donese veoma važnu pobedu nad Fnatic-om, ali je inting Exhileha na Zoe bio previše “težak” za njega.

Misfits Gaming su protiv Team ROCCAT-a, u meču koji je trajao 36 minuta, vezali i devetu uzastopnu pobedu. Sa rana 2 kila na top laneu, Misfits su došli do prednosti koja je vremenom samo rasla. ROCCAT je sa pojedinim trenucima inspiracije učinio ovaj meč zanimljivijim, kao u 27. minutu, kada su posle izgubljenog Barona došli do 2 kila, i uspeli da odbiju ostala tri igrača Misfits-a, i u 31. minutu, kada su “ubili” Hans Samu. Na njihovu žalost prednost koju je Misfits imao bila je prevelika da bi došli do preokreta.

Još jedan tim koji je ove nedelje nastavio svoj (ne)slavni niz jeste H2k-Gaming. Oni su u meču protiv FC Schalke 04 došli do svog devetog uzastopnog poraza. Na momente je delovalo da mogu doći do svoje prve pobede ovog leta, ali Vizicsacsi, toplejner Schalke-a nije to dozvolio. On je pored veoma samouverene igre i lepog skora(2/1/8) imao i jedan od najlepših Poppy ultova, kojim je svom timu obezbedio pobedu.

U najdužem meču ove polusezone, Splyce je posle 53 minuta igre, uspeo da dođe do pobede nad Giants Gaming-om. Meč je, uprkos rezultatu 7:3 za Splyce, bio izjednačen, sve do 15. minuta kada su Giants-i sa 4 kila došli do prve veće prednosti na meču. Ta prednost je bila tu sve do 36. minuta, kada je Splyce, posle uzimanja Barona uspeo da je preokrene. Od tada, oni su na krilima Nisqya i Kobbea, koji su meč završili sa po 7 kilova, polako došli do pobede.

Poslednji meč dana, bio je između G2 Esports i Team Vitality. Trajao je 38 minuta i završen je pobedom G2 Esports-a, rezultatom 17:8. TSM i Team Liquid iz NA LCS-a, trebali su da pogledaju ovaj meč, pošto je G2, igrao “funnel Taliyah” strategiju, i to daleko bolje od njih. Perkz je na Taliyahi imao skor 6/1/9 i 34 hiljade demagea. Još jedan igrač G2-a je imao dominantan nastup, a to je Hjarnan, koji je na Brandu imao skor 8/2/6 i “dealovao” je 26 hiljade demagea.

EULCS možete pratiti na twitch.tv/riotgames, petkom od 18:00 i subotom od 17:00.

- Advertisement -

pročitaj i

Komentari

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisment

povezani članci