Evropska Profesionalna League of Legends liga: Prvi Zed ovog leta u Evropi

0
48
EU LCS Nedelja 6 Dan 2 - EU LCS summer 2018 week 6 day 2

Iako je nekad bio champion na kom najtalentovaniji igrači stvarali highlighte i na kom je napravljen jedan od najboljih prikaza umeća na jednom championu, Fakerov kil na Ryuu, Zed je tokom godina sve manje pickovan. Ipak, sa vremena na vreme, neki igrač odluči da ga pickuje, često završavajući neslavno. Fanovima, međutim,  to nije bitno, oni žele i svakim danom sve više iščekuju, da se Kralj assassin championa vrati u metu.

Prvog Zeda ove sezone u EU LCS-u, fanovima je “podario” Nukeduck, midlejner FC Schalke-a 04, u meču protiv G2 Esports-a, drugog dana 6. nedelje. Nije bio jedini razlog za dominantnu pobedu svog tima nad G2-om, ali je sa 16 hiljada damagea i učinkom u 10 kilova, bio jedan od najbitnijih. Njegov saigrač, suport Schalke-a, Vander, imao je izvanredan prikaz na Alistaru, koji je krunisao “knockupom” na 4 igrača G2-a, u teamfightu u 27. minutu. Igrači Schalke-a su “umrli” samo 2 puta, i dozvolili su G2 da uzme samo 1 turet.

U veoma neizvesnom meču, Splyce je naneo drugi poraz Misfits Gaming-u, i time pomogao Fnatic-u u borbi za prvo mesto. Meč je trajao 39 minuta, a završio se teamfightom u 38. minutu, kada je Splyce aceovao Misfits-e. Rezultat na kraju je bio 7:3 za Splyce, a njihov ad keri, Kobbe, imao je 5 od 7 kilova. Pored Kobbea, jedini drugi igrač Splyce-a koji je imao kilove(2) bio je njihov midlejner Nisqy.

Fnatic je rezultatom 24:16, pobedio H2k Gaming, posle 29 minuta igre. Njihov rezervni toplejner, Bwipo, koji od druge nedelje menja Rekklesa, pokazao je još jednom da izvanredno igra Swaina. On je meč završio sa 11 kilova i 9 asistencija, uz samo jednu “smrt”. Za razliku od Bwipoa, Caps je bio prva meta u svakom fightu i “umro” je 6 puta, ali je imao učinak u 14 kilova. Kod H2k-ja, kome je ovo 12. uzastopni poraz, najbolje je igrao Shook, koji je na Gragasu imao skor 7/1/3.

Team Vitality je pobedom na Team ROCCAT-om nedelju završio 2-0, prvi put posle 3. nedelje. Uprkos First Bloodu koji je dao Profitu, posle ganka u 9. minutu, Cabochard je sa skorom 5/2/14, predvodio Vitality. Iako je delovalo na momente da ROCCAT može da se vrati u meč i dođe do pobede, Vitality je boljim “teamfightingom” uspeo da sačuva prednost. Jiizuke i Jactroll su veoma dobro koristili kombinaciju svojih ultija prilikom “engageovanja”, dok je Kikis u svojoj drugoj partiji za Vitality bio odličan na Trundleu.

U sudaru timova sa donjeg dela tabele, Unicorns of Love su savladali Giants Gaming, posle 35 minuta igre. Meč je prošao u znaku Exileha, koji je na Yasuu odigrao jednu od najboljih partija ove sezone. Meč je završio skorom 8/1/3, i dealovao je 17 hiljada damagea. Još jedan igrač koji je imao izvanredan nastup bio je WhiteKnight. On je na Rumbleu imao 3 kila i 10 asistencija, a ultiji su mu bili neverovatni tokom čitavog meča.

EU LCS možete pratiti na twitch.tv/riotgames, petkom od 18:00 i subotom od 17:00.

Tabela posle 6. nedelje:

  1. Team Misfits  10-2
  2. Fnatic  9-3
  3. G2 Esports  8-4
  4. FC Schalke 04  7-5
  5. Team Vitality  7-5
  6. Splyce  6-6
  7. Team ROCCAT  6-6
  8. Unicorns of Love  4-8
  9. Giants Gaming  3-9
  10. H2k Gaming  0-12

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here