Evropska Profesionalna League of Legends liga: Preokret sa ivice poraza

0
42
EU LCS Nedelja 6 Dan 1 - EU LCS summer 2018 week 6

Ako smo prošle nedelje u Americi videli trku sa foto-finišom, ove nedelje smo u Evropi videli rolerkoster. Team Vitality je u trećem meču prvog dana 6. nedelje, uspeo da se vrati u meč protiv Giants Gaming-a, uprkos early gejm prednosti koju su izgubili. Ovo im je veoma važna pobeda u borbi za mesto koje vodi u plejof.

Meč je počeo dobro za Vitality uprkos prednosti u kilovima koju su Giants-i stvorili posle dugog “skirmisha”, koji se dogodio u 14. minutu. Međutim, slabija komunikacija Vitality-ja u mid gejmu, kao i loše odigrani fightovi, omogućili su Giants-ima da dođu do nekoliko kilova i tureta, što im je donelo 3000 golda prednosti u 30. minutu. Veoma lepa akcija Vitality-ja samo minut posle izgubljenog fighta na bot lejnu, pokazala je razliku između kvaliteta ova dva tima. Oni su upotrebili 4 Teleporta da bi “ubili” ad kerija i suporta Giants-a, a Attila je “Cullingom”(Lucianovim ultimate spellom) naterao Ruin-a da fleshuje. Kako Ruin nije imao Flash, u 34. minutu, Kikis, novi džangler Vitality-ja ga je “ubio”, što je omogućili Vitality-ju da bez problema uzme Barona, i “aceom” nekoliko minuta kasnije završe partiju.

Za razliku od Vitality-ja, njihovi glavni rivali u borbi za plejof: Misfits Gaming, G2 Esports i Fnatic, nisu imali većih problema da dođu do pobeda.

Misfits-i su pod komandom Hans Same na Dravenu pobedili Unicorns of Love, u meču koji je trajao 29 minuta. Hans Sama je od početka pokazao svoju samouverenost, i nije se plašio da igra agresivnije nego inače. On je na Dravenu imao skor 5/2/3, kao i 12 hiljada i 100 damagea. Interesantno je da su džangleri u oba tima, na “carry” championima imali najmanje damagea, dok su toplejneri, na tenkovima, bili drugi po damageu, odmah iza midlejnera.

Aktuelni šampion, Fnatic, brzo i lako je došao do pobede protiv FC Schalke 04. Sjajnu partiju priredio je Broxah, koji je na Nocturnu, imao skor 6/0/7. On je u 2. minutu, posle ukradenog Red Buffa, “level 2 gankovao” Nukeducka, koji je nešto ranije ostao bez Flasha. Amazing, džangler Schalke-a je probao da dođe do povratnog kila, ali je Hylissang bio brži prilikom “roama”, i Fnatic je došao i do drugog kila na meču. Do kraja partije Amazing i Nukeduck su imali 10, od 19 “smrti” što je njihov tim imao. Ni u ovom meču nismo videli Rekklesa, ali je njegova zamena na botu, Bwipo, odigrao još jedan solidan meč, i na Viktoru imao skor 5/0/7.

G2 Esports je posle 25 minuta igre savladao Splyce, rezultatom 13:2. Jankos je u svojoj tek drugoj partiji na “carry” džangleru, imao sjajan nastup, uprkos First Bloodu koji je dao u 3. minutu. On je na Taliyahi imao skor 6/1/4 i dealovao je najviše damagea na meču. G2 je ovoga leta bez poraza kada Hjarnan igra Haimerdingera. U četiri pobede na Haimerdingeru, Hjarnan ima 13 kilova i 22 asistencije sa KDA-jom čak 35.00!

U najkraćem meču dana, Team ROCCAT je naneo i jedanaesti uzastopni poraz H2k Gaming-u. Meč je trajao 24 minuta, a završen je rezultatom 10:2 u korist ROCCAT-a. ROCCAT je u draft vazi dozvolio H2k-ju da pickuje Aatroxa, ali SmittyJ nije ništa pokazao igrajući ga. Pored apsolutne dominacije ROCCAT-a, najinteresantniji događaj na meču bila je “smrt” Norskerena od strane Baron Nashora. Za H2k, zbog zdravstvenih problema nisu mogli da igraju Selfie i Veteran, pa je Shook igrao na poziciji midlejnera.

EU LCS možete pratiti na twitch.tv/riotgames, petkom od 18:00 i subotom od 17:00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here