Dvadeset vozova u Srbiji dobiće WiFi!

Share

Železničko preduzeće “Srbija voz” najavilo je da će uvesti WiFi internet u 20 vozova, koji će putnici moći besplatno da koriste.

“Srbija voz” je objavilo javni poziv za uvođenje WiFi interneta u vozove, a ponude se mogu dostaviti do 6. avgusta.
Putnici će moći da koriste internet preko Wi-Fi uređaja koji će se nalaziti u vozu i imaće mogućnost da se poveže na mobilnu mrežu putem tehnologije 3G i 4G i da istovremeno podrži do 100 korisnika. Kako je navedeno, posao uvođenje interneta u vozove dobiće operater sa najnižom cenom.

Količina prenetih podataka za sve uređaje zbirno na mesečnom nivou je 4TB, uz ugovorenu obavezu od godinu dana od potpisivanja ugovora.

Brzine prenosa podataka moraju biti u okviru 3G/4G mobilne tehnologije 90 odsto vremena tokom ugovorne obaveze.
Izabrani ponuđač je u obavezi da pruža uslugu maksimalnom mogućom brzinom protoka, dok se ne potroši količina podataka iz osnovne pretplate ili količina podataka u okviru tarifnog dodatka.

Posle potrošene kompletne količine podataka iz pretplate ili iz tarifnog dodatka, u obavezi je da omogući protok i pristup internetu od minimum 64/32 kilobita po sekundi po instaliranom uređaju koji se neće naplaćivati.

Pobednik na tenderu je obavezan da omogući centralizovanu kontrolu i praćenje rada svih instaliranih uređaja, kao i upravljanje – restart uređaja, daljinsko konfigurisanje i pristup uređaju.

Autor: Tanjug

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *