Društvena mreža TikTok je osvojila svet

Aplikacija za pravljenje i objavljivanje kratkih video-snimaka TikTok je, polako ali sigurno, dospela do telefona više od četvrtine svetske populacije.

TikTok je započeo kao Douyin, aplikacija koja je u septembru 2016. pokrenuta u Kini. Već sledeće godine, pod imenom imenom kakvim ga znamo “pušten je u rad” za ostatak sveta.

Iako se smatralo da ga uglavnom koriste tinejdžeri, TikTok postaje popularan na internetu među ljudima svih uzrasta.

S obzirom na to da su zbog pandemije koronavirusa mnogi zatvoreni u svojim kućama, ova aplikacija koju je napravila kineska kompanija ByteDance se pokazala kao idealna stvar za prekraćivanje vremena.

Kako je platforma za analitiku Sensor Tower saopštila, TikTok je premašio boj od 2 milijarde preuzimanja pre nekoliko dana.

Osim što vam za dobar video-snimak nije potrebno više od pet minuta, veoma je lako i da vaš video-snimak postane “viralan”, odnosno da pokrenete izazove koji će zahvatiti stotine, hiljade, pa i desetine hiljada ljudi.

Ko je najpopularniji na TikToku?

U prilog popularnosti ovoj aplikaciji koja, čini se, kod nas još uvek možda i nije dovoljno poznata, govori i to da gotovo sve poznate ličnosti imaju nalog. Osim toga, postoje i “TikTokeri”, odnosno ljudi koji svoj uticaj zasnivaju upravo na tome koliko pratilaca imaju na TikToku.

Najviše pratilaca, tako, ima Čarli D’Amelio, sa 53.2 miliona fanova. Ona svoje video-snimke zasniva uglavnom na različitim načinima plesa, a imaju i po više od 30 miliona pregleda. Sve ukupno, njeni video-snimci imaju 6.3 milijarde lajkova.

Na primer, ovaj kratak video-snimak za samo 11 sati od objavljivanja ima oko 5 miliona pregleda.

Da li TikTok ima konkurenciju?

Najbliže konkurenciji što je TikTok imao bila je američka aplikacija musical.ly, ali ju je ByteDance otkupio i, prosto, “ugasio”.

U poslednje vreme govori se o tome da bi YouTube mogao da parira TikToku, pa se dosta govori o aplikaciji “YouTube shorts” koja bi imala isti koncept – kratki video-snimci.

Instagram funkcija “Stories” i aplikacija “Snapchat” su, naravno, popularni trendovi najsličniji TikToku.

Međutim, veoma često se video-snimci sa TikToka objavljuju na Instagramu, dok se suprotno baš i ne dešava.

- Advertisement -
Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

PROČITAJ I

Nakon 35 godina Toshiba potpuno prekida proizvodnju laptopa

Japanski proizvođač je nakon odluke o prestanku proizvodnje ostatak deonica svog sektora za PC računara prodao Sharpu Toshiba je tiho zatvorila svoju podružnicu za prenosnike,...

I Twitter u trci za kupovinu aplikacije TikTok

U trku za kupovinu američkog tržišta aplikacije za deljenje video sadržaja TikTok uključio se i Twitter, potvrđeno je Rojtersu, ali finansijski stručnjaci sumnjaju da...

Twitter priznao novi sigurnosni propust koji ugrožava korisnike Androida

Twitter će posebno obavestiti one korisnike koji su ugroženi. Samo nekoliko nedelja nakon što su pretrpeli ozbiljan hakerski napad koji je otkrio da su im...

Tramp zabranio transakcije sa TikTok-om i WeChat-om u SAD

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je uredbe o zabrani transakcija sa vlasnicima aplikacija Vi čet (WeChat) i TikTok u SAD. TikTok je u vlasništvu BajtDensa...

Gejmer oborio rekord u brzom prelaženju Doom Eternal video igrice koristeći Kaspersky gaming mode opciju

Gejmer Xiae, takmičar u brzom prelaženju video igrica, oborio je svetski rekord za igricu Doom Eternal na događaju Break The Record: LIVE. Pobednik je završio...