16.8 C
Novi Sad

Društvena mreža Facebook pada dok Instagram raste

Jedna od prošlogodišnjih rezolucija Marka Zakerberga – koja se izgubila među brojnim skandalima s privatnosti i bezbednosnim propustima u njegovoj društvenoj mreži, odnosila se na povećanje dobrobiti za korisnike Facebooka te je promenom algoritma želeo smanjiti pasivno vreme koje se provodi na Facebooku klikanjem na senzacionalističke naslove i gledanjem video zapisa.

Tada je naglasio kako bi se to moglo negativno odraziti na posećenost Facebooka, a uporedo s tim i na smanjenje zarade od oglašavanja.

Čini se kako su se takve promene zaista odrazile na vreme korišćenja Facebooka pa su tako, prema istraživanju eMarketera za SAD, u 2018. korisnici provodili 3 minute manje na ovoj mreži nego godinu ranije – 38 minuta. Iz ove kompanije očekuju da će Amerikanci i ove godine provoditi 38 minuta dnevno na Zakerbergovoj mreži, dok su ranija predviđanja govorila o 40 minuta, dok će tokom sledeće dve godine to vreme dodatno pasti na 37 minuta.

Što se Snapchata tiče, ranija su predviđanja govorila o povećanju vremena kojeg će Amerikanci provesti s ovom aplikacijom, ali nakon turbulentne prošle godine obeležene ponajviše problemima s redizajnom aplikacije, sada se očekuje da će to vreme stagnirati i biti jednako ove i sledeće godine, kao što je bilo i prošle godine – 26 minuta, umesto ranije predviđenih 28 minuta dnevno.

Dok su Facebook i Snapchat u padu, korisnici više vremena provode gledajući i objavljujući fotografije i video zapise na Instagramu te će prosečno vreme koje Amerikanci dnevno provode s ovom mrežom porasti na 27 minuta ove godine i do 2021. svake će se godine povećavati za jednu minutu, predviđaju u eMarketeru.

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: