Čuvajte se ovih prevara na Viberu

0
26

Neželjene poruke mogu upropastiti svako iskustvo čavrljanja u omiljenoj aplikaciji.

Iako nije popularan kao WhatsApp ili Messenger, Viber je i dalje jedan od najvećih i najpoznatijih programa za digitalno dopisivanje. Kako biste u njemu uživali bez nepotrebnih i dosadnih poruka, morate preduzeti nekoliko koraka.

Neželjene poruke mogu upropastiti svako iskustvo čavrljanja u omiljenoj aplikaciji. Kao što je slučaj sa WhatsAppom, tako je i s Viberom. Kako biste osigurali privatnost i lične podatke, doduše, moraćete pomoći Viberu da ih prepozna. Kompanija koristi algoritme koji prebiraju po porukama i prepoznaju spammere, ali vaša asistencija je i dalje vrlo dobrodošla. Evo par saveta koje biste mogli slediti ukoliko želite izbeći digitalne nevolje.

Obratite pažnju na poruke koje stižu od nepoznatog broja

Spam može stići u obliku poruke poslane od nepoznatog broja. Ako ne prepoznajete broj ili ne možete prepoznati osobu koja vam je poslala poruku, uvek ga možete blokirati kako biste stali primati njegove ili njene poruke. Za blokiranje kontakta otvorite razgovor i tamo odaberite informacije o razgovoru. Odaberite stavku Block this contact i to je to – sigurni ste (za sad).

Mailovi iz Vibera

Viber vam u normalnim okolnostima nikad neće slati imejlove osim ako ste otvorili profil Viber Out ili kupili kreditnu karticu na Viberovoj veb stranici, tražili pomoć od Vibera, razgovarali sa osobljem Viberove službe za korisnike ili povezali mobilnu aplikaciju sa računarom.

Viber vam nikad neće poslati poruku u kojoj vam govori da je prosledite drugima ili poruku s linkom na stranicu koja nije www.viber.com. Šta god dobili, nemojte klikati na poveznicu koja tvrdi da je iz Vibera ili da je vezana s Viberom osim ako dolazi iz www.viber.com domene.

Poslovne poruke

Business messages odnosno poslovne poruke stižu od odabranih poduzetnika i kompanija koji su putem Vibera odlučili kontaktirati svoje kupce. Poslovni kontakt vam, podsećamo, jedino može slati poruke na Viber ukoliko ste to prethodno prihvatili.

Prijavite spam Viberu

Ako ste ikad dobili spam, odmah blokirajte pošiljaoca i Viberu pošaljite sliku ekrana s porukom koju ste primili


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here