Kripto rudari da isključe svoje mašine za vreme „Earth Hours“

Kripto rudari su pozvani ove godine da učestvuju u „Earth Hours“ kampanji tako što će iskljuciti svoje mašine 24 marta  između 20:30h i 21:30h po lokalnom vremenu. Inicijativa dolazi iz bliske nam Rusije u kojoj se odlucila Ruska kripto komuna da učestvuje u ovom događaju. Organizatori „Crypto Hour“ se nadaju da će fokus da se preusmeri prema eco-friendly blockchain tehnologiji.

„Crypto Hour“ će se održati unutar „World Wildlife Fund“ godišnjeg događaja poznatog kao „Earth Hour“ koji poziva sve stanovnike planete da ugase svoje električne uređaje na jedan sat u isto vreme svake godine. Ove godine kripto rudari iz Rusije i celog sveta su pozvani od Ruske kripto zajednice i blockchain eksperta da urade isto – ugase svoju opremu tacno u 20:30h 24 Marta.

Priključivanjem inicijativi, kripto rudari će pokazati svoju socijalnu odgovornost i privrženost sačuvanju planete.

Prema računićama Bitcoin mreža potroši 50 terawatt po satu električne energije, i još više raste kako pišemo ovaj tekst. Povrh svega toga oprema za kripto rudarenje ispušta veliku toplotu pa je zato potrebno dodatno hladiti opremu što dovodi do još veće potrošnje električne energije.

Kao što smo rekli „Earth Hour“ se održava od 20:30h do 21:30h po lokalnom vremenu 24 Marta. Prvi događaj se desio 2007 godine u Australiji. Sada se održava godišnje u preko sedam hiljada gradova širom sveta. Simbolizuje odlučnost individualne osobe,  zajednice, prema planeti i njenoj budućnosti.

Za 200 godina mi smo osvojili prirodu. Sada je tučemo do smrti. Margaret Mead

 

- Advertisement -

pročitaj i

Komentari

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisment

povezani članci