22.5 C
Novi Sad

COVID štab plaši građane “italijanskim scenarijom” preko MTS

Korisnici MTS mreže večeras su dobili SMS poruku uznemirujuće sadržine kojom su upozoreni da ostanu kod kuće.

“Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molim vas da ostanete kod kuće”, navodi se u poruci koja je potpisana sa Krzini štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid 19.

Iz Mobilne telefonije Srbije nam je potvrđeno da je reč o generičkoj poruci kojom je Krizni štab Covid 19 informisao građane o trenutnoj situaciji u Srbiji.

Ranije danas direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović je izgovorio gotovo identičnu rečenicu poput one u SMS poruci.

“Ako nastavimo ovako bliži nam se scenario Italije i Španije. Olako smo shvatili opasnost”, istakao je Stevanović i dodao da ako se ovako nastavi ne postoji zdravstveni sistem koji će moći da kompenzuje toliki broj obolelih.

Ostaje nejasno da li je Stevanovićeva izjava uvod u uvođenje zabrane kretanja u trajanju od 24 časa ili najava o povećanju broja žrtava koronavirusa, a ni uznemirijuća poruka koju građani dobili takođe ne daje odgovor na ovo pitanje.

U Srbiji je do sad 23 ljudi preminulo od posledica izazvanih koronavirusom, ukupno je zaraženo 900 ljudi, dok je sedam osoba preminulo u poslednja 24 časa.

U Italiji, koja se sa koronavirusom bori već nedeljama veruju da će se ovih dana dostići pik krize koja je odnela preko 10 hiljada života.

U Španiji je registrovano 85.000 zaraženih, a preminulo je 7.340 ljudi, pa je u ovoj zemlji broj obolelih i umrlih viši nego u Kini. U ovoj zemlji uveden je policijski čas.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da postoji mogućnost da u Srbiji dođe do potpune zabrane kretanja na 14 dana, ali nije dao dodatne detalje o tome kako će funkcionisati život ukoliko dođe do uvođenja ove mere.

Nova.rs

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: