Chrome bi mogao dobiti vrlo korisnu opciju

U izdanje Chrome 86 uvrštena je eksperimentalna opcija koja bi trebala smanjiti potrošnju energije tako što će pogasiti nepotrebne delove softvera.

Googleov web preglednik Chrome poznat je po tome što u znatnoj meri opterećuje bateriju vašeg laptopa, naročito ako volite raditi s puno otvorenih kartica. To bi se uskoro moglo promeniti.

Naime, u izdanje Chrome 86 uvrštena je eksperimentalna opcija koja bi trebala smanjiti potrošnju energije tako što će pogasiti nepotrebne delove softvera dok pojedinu karticu ne koristite.

U odgovarajućim okolnostima to bi trebalo doneti značajne uštede – navodno bi moglo produžiti trajanje baterije čak do dva sata.

Taj je rezultat, čini se, postignut u laboratorijskim uslovima u kojima je testiranje izvršeno uz 36 otvorenih kartica u pozadini i jednu praznu u prvom planu. Slabije je prošlo testiranje s reprodukcijom videa na servisu YouTube, ali je ipak donelo uštedu od 36 minuta.

Za sada je nova opcija dostupna tek u ranim verzijama Chromea 86, ali trebala bi biti ugrađena u izdanja za PC računare i pametne telefone. Nije poznato kad bi se to moglo dogoditi, piše Engadget.

0
- Advertisement -
Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

PROČITAJ I

Fortnite izbačen iz Apple App Storea i Google Play Storea

Nakon što je Apple Epicovu igru nakon najnovije nadogradnje izbacio iz Apple Storea, Google je napravio istu stvar.

WiFi Mesh uređaj – za jak WiFi signal u svakom uglu velikog doma

Ukoliko imate veliku kuću ili stan, obezbedite podjednako dobar WiFi signal u svakom uglu vašeg doma, uz WiFi Mesh uređaj.

Regionalno istraživanje: Više od polovine potrošača u Srbiji smatra da je biometrijsko plaćanje brže i jednostavnije od upotrebe lozinki

Gotovo 50 odsto potrošača u Srbiji smatra biometrijsku identifikaciju bržim i jednostavnijim rešenjem od upotrebe lozinki prilikom potvrđivanja mobilnih plaćanja, pokazuje regionalno istraživanje kompanije...

Letnji intenzivni kursevi u školi digitalnih tehnologija za decu KIBERone.

Školska godina samo što nije počela a vi niste otputovali nigde? Deca se dosađuju i željna su druženja i novih znanja. Ovog avgusta, iskoristite vreme...

Nakon 35 godina Toshiba potpuno prekida proizvodnju laptopa

Japanski proizvođač je nakon odluke o prestanku proizvodnje ostatak deonica svog sektora za PC računara prodao Sharpu Toshiba je tiho zatvorila svoju podružnicu za prenosnike,...