16.8 C
Novi Sad

CarGo: Ministarka Mihajlović gasi srpsku firmu, a podržava rusku

Direktor beogradske kompanije za prevoz putnika CarGo, Vuk Guberinić je danas na Televiziji Prva izneo informacije o poslovanju ruske aplikacije za pametne telefone “Yandex.taxi” za naručivanje i plaćanje taksija u Beogradu.

U saopštenju firme “CarGo” piše da je Guberinić ocenio da ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović podržava rusku aplikaciju “Yandex.taxi” koja je registrovana u Holandiji i tamo plaća porez, te novac iz Srbije tako odlazi, dok novim Zakonom o prevozu putnika gasi domaću kompaniju CarGo koja redovno izmiruje svoje obaveze prema srpskoj državi.

“Novac od CarGo kompanije ide u budžet Republike Srbije. Ne u drugu zemlju. Taj novac od poreza ide u izgradnju puteva, škola, obdaništa. Taj novac ostaje kod nas”, izjavio je Guberinić.

Upitan zašto se i “CarGo” ne registruje kao “Yandex.taxi” i sklopi saradnju sa taksistima, Guberinić je rekao da je to nemoguće jer je nov Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ograničio broj licenci, a samim tim i konkurenciju.

“Novim zakonom jedino taksista s dozvolom može da vas prevozi. Nama je zabranjen rad s našim partnerima u dosadašnjoj formi”, rekao je on.

Govoreći o tome kako će “CarGo” da nastavi poslovanje, Guberinić je rekao da pre svega treba proveriti da li je donet Zakon ustavan jer zabranjuje konkurenciju i pravo na rad.

Komisija za zaštitu konkurencije ocenila je da Zakon zabranjuje konkurenciju, ali je Ministarstvo saobraćaja “ostalo gluvo na njihovo mišljenje”, reje Guberinić.

Guberinić je istakao da su građani koji koriste aplikaciju “CarGo” sigurni, jer se sve naplaćuje elektronski i jer imaju kome da da upute žalbu, dok kod taksista ta opcija ne postoji.

Predsednik Saveza udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić je u istoj emisiji optužio vozače “CarGo” da su “narkodileri i kriminalci”, na šta mu je Guberinić odgovorio da je to sramno.

Govoreći o tome ko plaća porez, Guberinić je kazao da četiri i po hiljade taksista nije platilo porez i da su “taksisti najveći dužnici grada Beograda”, preneo je CarGo.

Komentarišući slučaj jednog Egipćanina koji je vožnju taksijem od Aerodroma “Nikola Tesla” do Beogradske autobuske stanice platio 14.849 dinara, Guberinić je istakao da će “CarGo” refundirati taj novac i pozvao sve građane koje su oštetili taksisti, da se jave na email [email protected] i prilože “prenaduvane” račune.

Izvor: Beta

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: