Budućnost gejminga uz mts

Prvog dana najvećeg gejming festivala u regionu – Games.con, kompanija Telekom Srbija predstavila je mts cloud gejming platformu, koja će korisnicima omogućiti pristup velikom broju video igara bez korišćenja video konzole ili dodatnog, skupog hardvera.

Jednostavno korišćenje, cenovna pristupačnost, lakoća upravljanja i brojni besplatni sadržaji, samo su neke od prednosti ove inovativne mts usluge koja bi korisnicima trebalo da bude dostupna u drugoj polovini 2020. godine.

„Imajući u vidu da će industrija video igara, na globalnom nivou, generisati 200 milijardi dolara prihoda u 2020. godini i postati najprofitabilniji segment industrije zabave, ovim inovacijama želimo da kreiramo jedinstveni ekosistem zabave na prostoru jugoistočne Evrope i time stimulišemo rast lokalnog tržišta video igara“, rekao je Nikola Matović, izvršni direktor za IT podršku i ICT servise Telekoma Srbija.

mts ovom platformom nastoji da obezbedi korisnicima jedinstveno gejming iskustvo i da dodatno podstakne razvoj lokalnog ekosistema video igara.

Posebnu pogodnost predstavlja činjenica da je za korišćenje ove usluge dovoljno da korisnik ima TV uređaj, mts Set Top Box (ili mobilni telefon), kao i pristup mts optičkoj mreži koja obezbeđuje visoke performanse i brzine interneta do 1000 megabita u sekundi. mts u ovom trenutku ima preko 500.000 postavljenih priključaka na optičku mrežu (homes passed).

Dopao Vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima:

Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

ODGOVORI

Molim napišite svoj komentar!
Molim napišite svoje ime ovde

Poslednje dodano

Apple odustao od potpune enkripcije bezbednosnih kopija

Apple je odustao od planova da vlasnicima iPhone-a omogući čuvanje šifrirane sigurnosne kopije podataka na aplikaciju iCloud, nakon što...

Šta je to refurbished laptop?

Laptopovi i kompjuteri spadaju među najčešće kupovane polovne tehničke uređaje. Razlog za tako nešto je pre svega cena. Novi...

Mreža Tinder uvodi panik dugme

Aplikacija za upoznavanje potencijalnog partnera Tinder uvela je panik dugme i druge sigurnosne postavke kako bi povećala sigurnost svojih...

NASA-in robot izgubio se na Marsu

Tehnologija je omogućila razvoj navigacije koja nam u svakom trenutku govori gde se nalazimo na Zemlji. Isti princip koriste...

CISCO: Zapadni Balkan najgori u Evropi po digitalnoj spremnosti

Države Zapadnog Balkana najgore su u Evropi kada je u pitanju nivo digitalne spremnosti, a u svetu se nalaze...

Huawei obećao 5G telefone ispod 150 dolara

Kineski gigant Huawei najavio je 5G telefone sa cenom ispod 150 dolara do kraja 2020. godine. Iz kompanije kao da...
Novi Sad
fog
1.6 ° C
3.3 °
0 °
80 %
1.5kmh
75 %
uto
11 °
sri
9 °
čet
7 °
pet
11 °
sub
9 °

Možda da pročitaš iSaznaj
Dostupno baš za tebe