Bosch upotpunio portfolio senzora za autonomnu vožnju

Dobre stvari dolaze u trojstvu – a autonomna vožnja nije izuzetak. Pre nego što autonomna vožnja bude mogla da postane stvarnost, potreban je princip trećeg senzora, pored kamere i radara. Upravo iz ovog razloga Bosch priprema lidar senzore velikog dometa za proizvodnju – prvi lidar sistem (za uočavanje i utvrđivanje dometa svetlosti) koji je pogodan za primenu u automobilskoj industriji. Ova tehnologija za merenje udaljenosti na bazi lasera nezamenljiva je za funkcije vožnje na nivoima 3 do 5 SAE.

Novi senzor kompanije Bosch pokriće i velike i male razdaljine – i na autoputevima i u gradu. Koristeći ekonomiju obima, Bosch želi da smanji cenu sofisticirane tehnologije i učini je pogodnom za masovno tržište. „Ispunjavajući nedostatke u oblasti senzora, Bosch omogućava da autonomna vožnja, na prvom mestu, postane održiva mogućnost“, kaže član upravnog odbora Harald Kreger.

Bosch tehnologija je spremna za sve situacije u autonomnoj vožnji

Samo paralelno angažovanje principa tri senzora obezbeđuje maksimalnu sigurnost autonomne vožnje koja je u upotrebi. To su potvrdile i analize kompanije Bosch jer su programeri ispitali sve slučajeve primene funkcija autonomne vožnje – od pomoći na auto-putu do kompletno autonomne vožnje u gradovima. Recimo, ukoliko se na raskrsnici motocikl velikom brzinom približava autonomnom vozilu, pored kamere i radara, potreban je i lidar kako bi se omogućilo da se dvotočkaš bezbedno opazi. U tom slučaju, radar može imati poteškoća da detektuje usku siluetu i plastične delove konstrukcije motora. Pored toga, snažna svetla uperena u kameru uvek mogu da je zaslepe. Zato postoji potreba za radarom, kamerom i lidarom jer te tri tehnologije savršeno upotpunjuju jedna drugu i pružaju pouzdane informacije u svakoj situaciji tokom vožnje.

Lidar predstavlja važan element u autonomnoj vožnji

Laser možemo smatrati trećim okom: u lidar sistemima, senzor emituje laserske impulse i hvata svetlost lasera koja se rasipa. Sistem onda izračunava udaljenosti na osnovu izmerenog vremena koje je potrebno da se svetlost odbije. Lidar nudi veoma visoku rezoluciju, uz veliki domet i široko vidno polje. Rezultat toga je da alat za merenje razdaljine na bazi lasera može pouzdano da detektuje predmete koji nisu od metala na velikim udaljenostima, recimo kamenje na putu. To znači da ima dovoljno vremena za manevrisanje u vožnji, poput kočenja ili skretanja. Primena lidara u vozilima istovremeno izlaže komponente sistema lidara kao što su detektor i laser mnogim naporima – prvenstveno u pogledu toplotnog otpora i pouzdanosti tokom čitavog veka upotrebe vozila. Pošto Bosch može da se osloni na svoju stručnost u oblasti senzora i praktična znanja i iskustva sa sistemima u oblasti tehnologije radara i kamere prilikom razvoja lidara, kompanija može obezbediti da se sve tri tehnologije uklapaju jedna sa drugom. „Želimo da učinimo autonomnu vožnju bezbednom, pogodnom i fascinantnom. Tako ćemo dati presudan doprinos mobilnosti budućnosti“, kaže Kreger. Lidar velikog dometa kompanije Bosch ne samo da će ispunjavati sve zahteve u pogledu bezbednosti autonomne vožnje već će i omogućiti proizvođačima automobila da efikasno integrišu tehnologiju u širok spektar tipova vozila u budućnosti.

Veštačka inteligencija čini sisteme za pomoć vozaču još bezbednijim

Bosch je lider u inovacijama u oblasti tehnologije senzora za sisteme za pomoć vozaču i autonomnu vožnju. Kompanija već dugi niz godina samostalno razvija i proizvodi milione ultrazvučnih, radarskih senzora i senzora za kamere. Tokom 2019. godine prodaja kompanije Bosch u oblasti sistema za pomoć vozaču je porasla za 12 procenata, na oko 2 milijarde evra. Ti sistemi za pomoć vozaču krče put za autonomnu vožnju. Nedavno su inženjeri kompanije Bosch uspeli da tehnologiju kamera koje se koriste u automobilima podignu na novi nivo unapređujući ih veštačkom inteligencijom. Tehnologija kamere detektuje predmete, kategoriše ih u klase kao što su vozila, pešaci ili bicikli i meri njihovo kretanje. U zagušenom gradskom saobraćaju, kamera takođe može da prepozna delimično zaklonjena ili prelazeća vozila, pešake i bicikliste brzo i pouzdano. To omogućava da, ako postoji potreba, vozilo pokrene upozorenje ili manevar kočenja u slučaju opasnosti. Inženjeri kompanije Bosch takođe stalno usavršavaju radarsku tehnologiju. Poslednja generacija radarskih senzora kompanije Bosch je još bolja u snimanju okruženja vozila – čak i u uslovima lošeg vremena ili svetla. Njihov veći domet detekcije, širok otvor i velika ugaona odvojivost predstavljaju osnovu za ovaj poboljšani učinak.

0
- Advertisement -
Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

PROČITAJ I

Fortnite izbačen iz Apple App Storea i Google Play Storea

Nakon što je Apple Epicovu igru nakon najnovije nadogradnje izbacio iz Apple Storea, Google je napravio istu stvar.

WiFi Mesh uređaj – za jak WiFi signal u svakom uglu velikog doma

Ukoliko imate veliku kuću ili stan, obezbedite podjednako dobar WiFi signal u svakom uglu vašeg doma, uz WiFi Mesh uređaj.

Regionalno istraživanje: Više od polovine potrošača u Srbiji smatra da je biometrijsko plaćanje brže i jednostavnije od upotrebe lozinki

Gotovo 50 odsto potrošača u Srbiji smatra biometrijsku identifikaciju bržim i jednostavnijim rešenjem od upotrebe lozinki prilikom potvrđivanja mobilnih plaćanja, pokazuje regionalno istraživanje kompanije...

Letnji intenzivni kursevi u školi digitalnih tehnologija za decu KIBERone.

Školska godina samo što nije počela a vi niste otputovali nigde? Deca se dosađuju i željna su druženja i novih znanja. Ovog avgusta, iskoristite vreme...

Nakon 35 godina Toshiba potpuno prekida proizvodnju laptopa

Japanski proizvođač je nakon odluke o prestanku proizvodnje ostatak deonica svog sektora za PC računara prodao Sharpu Toshiba je tiho zatvorila svoju podružnicu za prenosnike,...