Bitcoin Private dobija novu platformu za placanje – BTCP Pay

Bitcoin Private uskoro izbacuje u rad svoju platformu za online plaćanje. BTCP Pay platforma će biti dostupna kako velikim kompanijama tako i malim.

Umesto da nosite svoje bankovne kartice i ostavljate svoje podatke, Bitcoin Private je zaobišao ćeo taj proces tako što je eliminisao upotrebu bankovnih kartica. U prošlim tekstovima smo pričali kako se Bitcoin Private oslanja na privatnost i samo na privatnost.

Ukoliko niste procitali naše prethodne tekstove o Bitcoin Private pogledajte ih na sledecim linkovima:

Opšte informacije o Bitcoin Private 

Kako majnovati Bitcoin Private

Plaćanje se vrsi preko QR koda koji se koristi na telefonu i prilikom potvrde o placanju belezi se “potpis”  u novčaniku korisnika usluga ( primer provere stanja kartice kod tradicionalnog placanja ) ,

provera će se odrzati na njihovom blockchainu gde će se utvrditi da li kupać ima dovoljno sredstava na svom novčaniku i pritom ukoliko ima, transakcija će se vrlo brzo obaviti, bez ikakvih smetnji.

Privatnost je na prvom mestu, ne zabelezava Vaše ime, broj telefona itd. Odnosno transkacije su potpuno zaštićene, ne moze doci do hakovanja vašeg novčanika i krađe novca.

Pogledajte kratak video pre nego što nastavimo:

Prema informacijama koje smo dobili od Bitcoin Private tima, ukupno ima oko 60 hiljada korisnika Bitcoin Private i broj raste svakodnevno.

Transakcija koja se plaća prilikom kupovine ili slanjem od jednog korisnika do drugog je minimalna za razliku od banki koje uzimaju pozamašan novac kako bi prebacile isti taj u drugu državu a pritom taj novac treba vremena da stigne dok je kod Bitcoin Private gotovo sve za par sekundi, bez dodatnih troškova koje banke naplacuju.

Kao što smo rekli Bitcoin Private odnosno platforma koja koristi novčić BTCP Pay se bazira na privatnosti koristeći zk-SNARKs tehnologiju. Ova tehnologija znaci da pošiljalac i primalac uopšte ne znaju svoja imena, odnosno nema nigde zapisano, što znaci da su transakcije bukvalno skrivene i ne mogu se pratiti.

Bitcoin Private ne zadrzava Vaš novać kod sebe već se to odvija po principu peer to peer sistema odnosno slanja od čoveka do čoveka bez posrednika ( u tradicionalnom sistemu banke ). Svoja sredsta mozete poslati sa mobilnog telefona ili svog personalnog računara sve dok imate novća na svom racunu.

Bitcoin Private će koristiti istu tehnologiju koja se bazira na privatnosti kao što je ZClassic koristio (zk-snarks) To znači da će transakcija biti javna odnosno pojaviće se na javnom blockchainu ali pošiljalac, primalac i ostale informacije u vezi sa transakcijom će ostati privatne.

Decentralizovan – Kao Bitcoin, Bitcoin Private će podrzati peer-to-peer transakcije bez posrednika. Transakcije će biti verifikovane pomoću network nodes.

Brže – Bitcoin Private će podržati veći block size i biti više anoniman i zaštićen od bilo koje postojeće Bitcoin-based valude bez žrtvovanja brzine transakcije.

Open Souce – Celokupan Bitcoin Private kod je dostupan za pregled, verifikaciju od bilo koga.

Što se tiče  novčanika za novčiće mozete skinuti sa officialnog sajta  Bitcoin Private (Official Site) , Full-Node Dekstop Wallet koji se nalazi na vašem racunaru i trebaće vam neko vreme da ga skinete, sa druge strane postoji Electrum Wallet koji se skine za par minuta. NAPOMINJEMO: Veoma je vazno da sacuvate svoje informacije od novčanika, jer ukoliko ih izgubite i ne mozete više pristupiti novčaniku to znaci da ste zauvek izgubili svoja sredstva.

Telegram Bitcoin Private

BTCP Pay

Bitcoin Private sajt

- Advertisement -

pročitaj i

Komentari

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisment

povezani članci