Bitcoin

Bitcoin gubi na vrednosti zbog Facebook-a

Bitcoin je u četvrtak pao za skoro 8%, povećavajući gubitke dan nakon što je predsednik američkih federalnih rezervi Jerome Powell pozvao na zaustavljanje projekta Facebook-a za digitalnu valutu, sve dok ne reše probleme privatnosti.

Prvobitna kripto valuta BTC = BTSP je pala za 7,7% na 11.164 dolara u trgovini, nakon što je u sredu zabeležila pad od 3,8%.

Slične kripto valute uključujući Ethereum BTC = BTSP i XRP’s Ripple XRP = BTSP pale su na sličan način.

“Ovo je direktan odgovor na Powellovo svedočenje i komentare na Facebookovoj valuti i implikacije koje bi to moglo imati na celi kripto valutni prostor”, rekao je Craig Erlam, viši tržišni analitičar na FX trgovinskoj platformi OANDA.

Facebookova digitalna valuta izaziva mnoge ozbiljne zabrinutosti u vezi sa privatnošću, pranjem novca, zaštitom potrošača i finansijskom stabilnošću”, rekao je Powell za odbor, dodajući da ne misli da bi se projekat mogao nastaviti ako se ne reše navedeni problemi.

Predložena kripto valuta je pažljivo pratila kreatore politike i finansijske regulatore na globalnom nivou.

PROČITAJTE I: Upoznajte Bitkoin i kako funkcionišu kriptovalute

Drugi trgovci su rekli da su potezi uklopljeni u šablon nedavne volatilnosti Bitcoin-a, gde su dvocifrena kretanja cena u toku dana bile uobičajene.

Najveći novac je porastao za skoro 55% za devet dana nakon što je Facebook objavio svoje planove za Libru 18. juna, dodirujući najviši nivo od 18 meseci od skoro 14.000 dolara.

Projekat je podstakao nadu da će kripto valute dobiti šire prihvaćanje.

Related posts

Deset godina bitcoina, fenomena finansija našeg doba

Radovan Laćarak

MasterCard želi anonimnost pomoću Blockchain tehnologije

Vujadin Ranisavljević

Upoznajte Bitkoin i kako funkcionišu kriptovalute

Moja Firma

Leave a Comment