Image default
Telenor

Beograd dobio pobednike takmičenja „Brzinom do zvezda”

Beograd je dobio šampione takmičenja „Brzinom do zvezda” koji realizuju Atletski Savez Srbije i Telenor. To su Andrej Nikolić iz osnovne škole „Lazar Savatić“ iz Zemuna i Dunja Popović iz OŠ „Veljko Dugošević“ sa Zvezdare.

Pred brojnom publikom u Štark areni u kojoj se u isto vreme održao i prvi Serbia Marathon, 544 dečaka i devojčica, najboljih sa 17 opštinskih takmičenja, trčalo je na stazi dugoj 35 metara. Pored finala, Telenor je za posetioce pripremio poseban deo arene posvećen projektu „Brzinom do zvezda“ i revijalni program: trku mama sa bebama, trku za starije, za novinare, revijalne skokove u dalj, bacanje čunjeva, i mnoge druge.

„Danas smo dobili beogradske pobednike i najboljih 30 koji će predstavljati Beograd u novim izazovima koji nas očekuju, ali tu nije kraj. U drugoj fazi projekta očekuju nas takmičenja po ostalim delovima Srbije, u šest regiona i 24 grada, kao i veliko finale u junu 2020. godine. Zajednički cilj Atletskog saveza i Telenora je da što više dece podstaknemo da se bave atletikom i sportskim načinom života, ali i da ih usmerimo na prave vrednosti“, izjavila je Marija Vujanić, direktorka komunikacija i održivog razvoja Telenora Srbije.

U projektu „Brzinom do zvezda“ tokom ove školske godine učestvovaće 400 škola i 120 hiljada dece iz svih delova Srbije uzrasta devet i 10 godina, a Atletski Savez Srbije i Telenor potpisali su ugovor o generalnom sponzorstvu za naredne tri godine.

Related posts

U novogodišnjoj noći razmenjeno više od 74,6 terabajta podataka

Radovan Laćarak

Donacija Mobi Banke i Telenora za pomoć zdravstvenim ustanovama

Radovan Laćarak

Pripejd za desetku!

Radovan Laćarak

Leave a Comment