13. 14. i 15. septembra tekuće godine, u kongresnoj dvorani novosadskog sajma, održaće se sedmi po redu Balkan Computer Congress.

BalCCon2K19 organizuje LUGoNS(Linux user group of Novi Sad) najstarija zajednica hakera u Srbiji koja uspešno postoji već više od deceniju vremena i pruža zajednici svoje znanje i internacionalna iskustva. Organizacioni tim je stekao višegodišnje iskustvo posećivanjem, učestvovanjem i volontiranjem na hakerskim okupljanjima svih veličina iz čega je proistekla želja za organizovanjem jedne nezavisne hakerske konferencije uz podršku prijatelja iz celog sveta.

Konferencija ima za cilj da okupi sve zajednice iz regiona i šire radi upoznavanja, druženja, hakovanja, igre, učenja, razmene znanja i iskustava i naravno zajedničke zabave.

BalCCon je organizovan od strane zajednice i nekomercijalni je događaj/kongres – “od Hakera za Hakere” i stremi ka tome da postane centar hakerske zajednice u regionu, kao i da pruži priliku ljudima u ovom delu Evrope da se povežu i sarađuju.

Zvanični jezik na konferenciji je engleski obzirom da je posećuju i zvučna imena iz čitavog sveta koja su veoma dobro poznata u svim hakerskim zajednicama širom planete.

Više informacija o ovogodišnjim govornicima na konferenciji i temama koje će biti predstavljene možete saznati ovde, a informacije o cenama i prodaji karata ovde.

Na #BalCCon2k19 se možete lično uveriti u verodostojnost opšte slike o hakerima kao lošim osobama i kriminalcima koju propagiraju mediji i filmska industrija svojim člancima i filmovima u kojima eksploatišu popularnost termina “haker/i” već decenijama unazad zarad sticanja profita kroz proces monetizacije, odnosno unovčavanja sadržaja koji proizvode. Tj. možete jasno videti koliko je to u stvari daleko od realnog stanja stvari.

Takođe, ako dovoljno pažljivo budete posmatrali, možda budete i jasno uvideli da, kao što je to jedan od govornika sa prethodnih BalCCon-a, Mitch Altman rekao u svom govoru na TedX-u, objašnjavajući šta to hakeri u stvari rade, “Hakeri uzmu nešto, onakvo kakvo jeste. Nauče najviše što mogu o tome kroz istraživanje, a potom stečeno znanje upotrebe da to nešto izmene tako da radi nešto što prvobitnim, originalnim dizajnom nije bilo predviđeno da radi. Na kraju, stečeno znanje kroz taj proces, eventualno i podele sa zajednicom, na nekomercijalan način ili za profit”.

Iz rečenog bi trebalo zaključiti, da na ovom kongresu možete sresti mnogo inovatora u malom i osoba koje pomeraju granice mogućeg, a koje bi mogle postati izuzetni, dragoceni saradnici ili poslovni partneri, ukoliko se bavite nekom oblašću srodnom sa njihovim interesovanjima. To u završnici može stvoriti dodatnu vrednost i uvećani profit ukoliko mudro povlačite svoje poslovne poteze.

Da li ste bili na nekom od #BalCCon-a, kakva su bila Vaša iskustva, napiši u komentaru kako bi #BalCCon postao još bolji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име