Autonomni sistem za pojedinačni prevoz putnika – dobar izbor u vreme pandemije (VIDEO)

Autonomni sistem za pojedinačni prevoz putnika kolica koja niko ne gura, počeo je da se koristi na aerodromu u Tokiju da bi se lakše održala socijala distanca u vreme pandemije korona virusa.

Vožnja traje nekoliko minuta, od bezbednosne provere do mesta ukrcavanja u avion, a maksimalna brzina koju vozilo postiže je 3,5 kilometara na sat.

Sistem se koristi na programiranoj i oko 600 metara dugačkoj ruti.

Izvršni direktor kompanije WHILL koja je dizajnirala tehnologiju Satoši Sugi rekao je da su robotika i sistemi za autonomno kretanje pravi izbor u vreme kada svet živi sa korona virusom.

Kompanija iz Jokohame je testirala sistem i na drugim medjunarodnim aerodromima i nada se da će i tamo početi da se koriste.

Korisnik novog prevoza upravlja vozilom preko komandnog tableta. Vozilo za pogon koristi baterije, a po obavljenom zadatku se vraća na mesto polaska.

Na Terminalu 1 aerodroma Haneda u Tokiju svako kome je potrebna pomoć pri kretanju može da računa na novi sistem prevoza.
Beta
0
- Advertisement -
Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

PROČITAJ I

Fortnite izbačen iz Apple App Storea i Google Play Storea

Nakon što je Apple Epicovu igru nakon najnovije nadogradnje izbacio iz Apple Storea, Google je napravio istu stvar.

WiFi Mesh uređaj – za jak WiFi signal u svakom uglu velikog doma

Ukoliko imate veliku kuću ili stan, obezbedite podjednako dobar WiFi signal u svakom uglu vašeg doma, uz WiFi Mesh uređaj.

Regionalno istraživanje: Više od polovine potrošača u Srbiji smatra da je biometrijsko plaćanje brže i jednostavnije od upotrebe lozinki

Gotovo 50 odsto potrošača u Srbiji smatra biometrijsku identifikaciju bržim i jednostavnijim rešenjem od upotrebe lozinki prilikom potvrđivanja mobilnih plaćanja, pokazuje regionalno istraživanje kompanije...

Letnji intenzivni kursevi u školi digitalnih tehnologija za decu KIBERone.

Školska godina samo što nije počela a vi niste otputovali nigde? Deca se dosađuju i željna su druženja i novih znanja. Ovog avgusta, iskoristite vreme...

Nakon 35 godina Toshiba potpuno prekida proizvodnju laptopa

Japanski proizvođač je nakon odluke o prestanku proizvodnje ostatak deonica svog sektora za PC računara prodao Sharpu Toshiba je tiho zatvorila svoju podružnicu za prenosnike,...